neće ga biti u drugoj sezoni?

Zvijezda hit serije 'Wednesday' optužena za silovanje

27.01.2023 u 09:28

Bionic
Reading

Percy Hynes White, glumac koji je utjelovio lik Xaviera Thorpea, optužen je za silovanje od nekolicine djevojaka na društvenim mrežama zbog čega je pokrenuta kampanja #cancelpercy

Percy Hynes White, 21-godišnji glumac koji nastupa u hit seriji 'Wednesday', optužen je za seksualno zlostavljanje. Više djevojaka je na društvenim mrežama podijelilo svoja iskustva i dokaze, a posebno je uznemirujuće što su se traumatični događaji zbili kada su imale između 13 i 16 godina.

U jednoj od trenutno najpopularnijih serija, mladi glumac je utjelovio lik Xaviera Thorpea, prijatelja glavne junakinje. Netflix je nedavno razveselio fanove objavom kako će obožavana 'Wednesday' dobiti i drugu sezonu, no čini se kako u njoj neće biti jednog od glavnih glumaca koji bi se zbog svega mogao naći pred sudom.

Ono što mu nikako ne ide u korist je količina navoda iznesena protiv njega, a sve je počelo s objavom jedne korisnice koja je napisala kako je u dobi između 17. i 20. godine, dok je živio u Torontu, u nekoliko navrata napao nju i njezine prijateljice.

Potom se pojavila priča kako je zajedno sa svojim društvom napijao i seksualno iskorištavao djevojke u ranoj tinejdžerskoj od 13 do 16 godina.

  • +9
Percy Hynes White Izvor: Profimedia / Autor: Mairo Cinquetti/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Druga osoba je, pak, ustvrdila kako ju je Percy silovao u podrumu i potom pozvao da o svemu pričaju, moleći je da ne zove policiju.

Da stvar po njega bude gore, objavljene su i poruke koje je slao žrtvama, a u neke je priložio i svoje gole fotografije iz kupaonice.

Sve to rezultiralo je online kampanjom #cancelpercy koja bi mogla biti pogubna za daljnji tijek glumčeve karijere. No, 21-godišnjak sada ima puno veće probleme od borbe za glumačke uloge jer bi ga, prema svemu sudeći, uskoro mogla dočekati borba za ostanak na slobodi.