ANYA TAYLOR-JOY

Zvijezda hit serije o kojoj svi govore otkrila tko joj je najveći glumački uzor

05.12.2020 u 23:16

Bionic
Reading

Mlada glumica Anya Taylor-Joy koju gledamo u seriji 'Damin gambit' o kojoj se ne prestaje govoriti već neko vrijeme za sebe kaže kako je oduvijek željela biti glumica

Talentirana 24-godišnjakinja se sjetila trenutka kad je još kao mala djevojčica rekla da želi biti glumica.

'Postoji video snimka na kojoj sam odjevena kao plesačica flamenca, a kad me mama pita što želim postati kad odrastem, rekla sam - glumica. Mama me zatim upitala želim li ići na fakultet. Ja sam joj odgovorila da ne već da ću biti na pravom mjestu u pravo vrijeme i da će sve biti dobro te ću postati glumica. Stvarno je nevjerojatno da sam već kao tako mala djevojčica imala toliko samopouzdanje. Sva sreća da je sve dobro ispalo na kraju, jer bi mi inače bilo vrlo neugodno sad', kroz smijeh se prisjetila Anya za magazin Hello!.

Iako je vrlo sretna zbog uspjeha serije u kojoj glumi nadarenu šahisticu, Anya priznaje da nerado razmišlja o tom uspjehu jer je to čini nervoznom.

  • +20
Anya Taylor Joy Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / Everett / Profimedia

'Znala sam da ću se baviti glumom i odjednom uloge su se samo redale jedna za drugom. Znam samo da mi zasad dobro ide', rekla je.

Upitana tko joj je uzor, glumica rođena u Americi je navela Tildu Swinton.

'Očarana sam načinom na koji slijedi svoj instinkt. Nevjerojatna glumica i umjetnica. Voljela bih biti barem malo kao ona, ako je to uopće moguće', rekla je.

Inače, radnja hvaljene Netflixove serije 'Damin gambit' priča priču o Beth Harmon koja nakon smrti roditelja sredinom prošlog stoljeća završava u sirotištu. Mjesta su to koja ne nude baš neku životnu perspektivu, ali Beth se uspijeva izdići i postati najslavniji šahist u razdoblju hladnog rata.

Osim sa šahistima s druge strane ploče, Beth se bori s osobnim problemima mentalnog zdravlja i ovisnosti, a ovu višeslojnu maestralno je odigrala Anya.