ELIZABETH BERKLEY

Zahvaljujući filmu 'Showgirls' i ulozi go-go plesačice 90-ih je proglašena seks simbolom, a ovako danas izgleda

17.11.2020 u 06:38

Bionic
Reading

Iako je tijekom dugogodišnje glumačke karijere ostvarila niz uloga u serijama i filmovima, američku glumicu Elizabeth Berkley brojni i danas najviše pamte po ulozi go-go plesačice Nomi Malone u filmu 'Showgirls' iz 1995. godine. Ova plavokosa ljepotica posljednjih godina posvetila se majčinstvu, pisanju knjiga i dobrotvornom radu, a nakon dužeg javnog izbivanja svojom pojavom proteklog vikenda uveličala je 46. izdanje dodjele nagrada People's Choice

Prije nego što je odlučila graditi karijeru glumice, danas 48-godišnja Elizabeth Berkley studirala je englesku književnost, a nakon dobivene diplome počela se baviti modelingom postavši zaštitno lice američke agencije Elite Model Managment.

Prvu ulogu dobila je u filmu 'Fog' 1987., a potom u serijama 'Day by Day (1988.) i 'Saved by the Bell' (1989.). Nakon toga pojavila se u serijama 'Life Goes On' te 'Baywatch', rame uz rame s Pamelom Anderson i Davidom Hasselhoffom.

Film 'Showgirls' iz 1995. godine nastao pod redateljskom palicom hvaljenog nizozemskog redatelja Paula Verhoevena obilježio je njezinu glumačku karijeru. Uloga go-go plesačice Nomi Malone tada joj je priskrbila epitet jedne od najseksepilnijih žena iz svijeta filma, ali i osigurala nekoliko Zlatnih malina za najgoru glumu i debitanticu.

Na ovogodišnjem izdanju dodjele nagrada People's Choice u Santa Monici, Berkley se nakon duže stanke napokon pojavila u javnosti, a za potrebe dodjele snimila je i zabavan skeč s kolegama iz tinejdžerske serije 'Saved By The Bell'. Iako je od njezina angažmana prošlo 27 godina, američka glumica i danas plijeni pažnju svojim mladolikim izgledom, a ulogu Jessie Spano ove će godine reprizirati u reboot verziji hit serije iz 80-ih.

Elizabeth Berkley Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od 2003. godine Berkley se nalazi u skladnom braku s umjetnikom Gregom Laurenom (nećakom modnog dizajnera Ralpha), s kojim je 2012. godine dobila sina Skya Colea, a nakon voditeljskog angažmana u showu 'Step it up and dance' te natjecanja u američkoj verziji showa 'Zvijezde plešu' posvetila se dobrotvornom radu i pisanju knjiga s fokusom na probleme mladih.