superpotjera

Zagrepčanin osvojio rekordnih 35 tisuća eura, a publika ga skoro koštala pobjede

07.05.2023 u 21:43

Bionic
Reading

Briljantnom igrom Dorian Nemet nadigrao je svih pet lovaca u Superpotjeri i osvojio 35.000 eura, što je najveći iznos do sada

Ovotjedno izdanje Superpotjere otvorio je Zagrepčanin Dorian Nemet. U prvom krugu osvojio je 2500 eura i pohvale lovaca Morane i Deana zbog smirenog nastupa. Diplomirani inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije, koji radi u hrvatskoj tvrtki, odlučio se boriti s petero lovaca za 35.000 eura, dosad najveći ponuđeni iznos, te uz samo tri sekunde prednosti.   

Dorian je u dramatičnom nadmetanju uspio doći do još sekunde prednosti, pokazao izvrsno znanje, smirenost i koncentraciju. Osvojio je 35.000 eura, a da nije znao odgovor na samo jedno pitanje - da je prijevod De natura rerum - O prirodi stvari. Zbog velike prednosti (na njegovu satu bilo je 16 sekundi, a na lovačkom samo jedna!) publika je i prije završetka duela oduševljeno ustala i pljeskala. Zbog toga Dorian posljednje pitanje nije čuo. Došao je bliže voditelju Jošku Lokasu koji mu je pak samo dodao bježite - bježite! No ni ta nepredviđena situacija nije ga omela i točno je odgovorio da je Abul-Abbas bio slon poklonjen franačkom kralju Karlu Velikom.

Supertim lovaca, Sven Marcelić, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga, nije znao odgovor na tri pitanja. Zapravo, Dean nije znao da više od 70% mase granita čine dioksidi silicija, da u videoigri u Counter-Strikeu kanteri (kaunteri) igraju protiv terića (terorista) i da je Joseph Haydn uz Vojničku skladao 105 drugih simfonija.

'Ovo je triler,' rekao je Dean nakon nadmetanja. 'Sjajan nastup. Izvrsno, mirno, rekli ste da nemate tremu! Čestitam, mislim da ste osvojili najveći iznos. Sjajno!, kazao je Sven. Dean je kviz napustio s 35 tisuća eura, koje će iskoristiti za rješavanje stambenog pitanja s djevojkom.   

Iduća natjecateljica bila je 20-godišnja Hana Vlahov. Mlada Zadranka oduševila je 2020. godine nastupom u Potjeri gledatelja koji joj je financijski pomogao da školovanje nastavi u inozemstvu. U prvom krugu odgovorila je na svih pet pitanja. U drugom krugu odlučila je igrati protiv troje lovaca - Deana, Morane i Mladena, koji su joj ponudili 10.000 eura i 15 sekundi prednosti. Na Svenovu ponudu od 40 tisuća eura za duel s cijelim supertimom i Krešinu od 20.000 eura s četiri lovca odgovorila je da nije toliko ambiciozna.

Željela je osvojiti iznos s kojim može otputovati u New York na koncert Billyja Joela, a za to je bila dovoljna ponuda troje lovaca. Uspjela ih je nadigrati i osvojiti 10.000 eura, a na njezinu satu ostalo je još 14 sekundi.

Primoštenac Mislav Matijević, koji je nedavno diplomirao rusistiku i skandinavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u nadmetanje s lovcima ušao je s maksimalnih 2500 eura. Izabrao je dvoboj s troje lovaca za 8000 eura i 13 sekundi prednosti. U jednom trenutku imao je čak 20 sekundi prednosti, no tada je izgubio koncentraciju. Zaredala su pitanja na koja nije znao odgovoriti i, nažalost, izgubio je. Lovcima su preostale još tri sekunde. 

Umirovljenica Branka Grubišić iz Makarske, posljednja natjecateljica u emisiji, osvojila je 2500 eura brzim i sigurnim nastupom. Zatim se nadmetala s četiri lovca za 17.500 eura uz 10 sekundi prednosti. Veoma je dobro počela, no potkraj je predugo čekala i lovci su je nadigrali za 20 sekundi.