SUPERPOTJERA

Student iz Lumbarde briljirao znanjem, nadigrao lovce i osvojio 30 tisuća eura

30.04.2023 u 21:25

Bionic
Reading

U večerašnjem izdanju Superpotjere nastupilo je četvero natjecatelja, ali je samo njih dvoje u duelu s lovcima odnijelo pobjedu - Darinka Pisac iz Solina osvojila je iznos od 5000 eura, a Josip Rončević iz Lumbarde na Koručuli odlučio se na borbu protiv supertima i odličnom igrom natjecanje napustio s 30.000 eura

Darinka Pisac iz Solina, trenutno je nezaposlena, a osvojeni novčani dobitak dala bi suprugu na čuvanje. Tri godine radila je kao dostavljač preko jedne digitalne platforme.

U prvom krugu, u kojem voditelj Joško Lokas postavlja najviše pet pitanja s višestrukim izborom, a svaki točan odgovor donosi 500 eura, Darinka je točno odgovorila na tri pitanja i osvojila 1500 eura. Na četvrtom pitanju nije znala da se ženevski biskup po kojem su nazvani salezijanci zvao Franjo po Franji Saleškom. Ustvrdila je da se radi o Josipu.

U susretu s lovcima u brzopoteznoj igri znanja odlučila se za igru s troje lovaca - Mladenom, Deanom i Moranom. Iskazali su ponudu u iznosu od 5000 eura, a na svom satu zatražili 40 sekundi. 'Htjela sam izbjeći Deana, dva puta me je 'pomeo' s ploče, ali kada je već među dva i ne mogu ga izbjeći, mislim da je vrijeme najvažnije pa ću uzeti ovu ponudu, rekla je Darinka.

Darinka nije znala da je ključna kost, kost ramenog obruča ona koju biciklisti najčešće ozljeđuju, te da je protagonist prvi glavni lik, a iza njega slijedi drugi deuteragonist. Također joj je bilo nepoznato da je Edison izumitelj fonografa koji je ženu zaprosio Morzeovim kodom. Dean je netočno odgovorio na pitanje što je sistematizirao Linné u djelu Species plantarum. Točan je odgovor biljke, a rekao je da su vrste, odnosno biljne vrste, što nije priznato kao točan odgovor. Darinka je pobjedila troje lovaca, ostalo joj je sedam sekundi prednosti i osvojila je iznos od 5000 eura.

Čestitke Josipu!

Student Josip briljirao, nadigrao supertim i osvojio 30.000 €! Opširnije https://bit.ly/3ALxIAY

Objavljuje HRT Vijesti u Nedjelja, 30. travnja 2023.

Četvrti večerašnji natjecatelj bio je Josip Rončević iz Lumbarde sa otoka Korčule. Student je prve godine FER-a. U prvom krugu osvojio je maksimalan iznos od 2500 eura odgovorivši točno na svih pet pitanja. U brzopoteznoj igri Josipov izbor bio je borba protiv cijelog supertima koji su mu ponudili 30.000 eura i zatražili 56 sekundi na svom satu.

Josip nije znao da GPS možemo prevesti kao globalni položajni sustav, kao ni da je Isus rekao apostolima 'hajdete zamnom i učinit ću vas ribarima ljudi', niti da u brodskoj svjedodžbi nalazimo ime brodara i područje plovidbe. Dean je netočno odgovorio na pitanje koji je instrument Hal Blaine svirao na 150 američkih top 10 hitova. Mislio je da se radi o klaviru, a točan odgovor su bubnjevi.

  • +4
Superpotjera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT

Sven nije znao da je Ivo Josipović među bivšim hrvatskim predsjednicima rođen najbliže Pantovčaku. Odgovorio je da se radi o Kolindi Grabar-Kitarović. Morana je mislila da se u Norveškoj nalazi višenamjenska dvorana Husqvarna Garden, a nalazi se u Švedskoj. I na kraju na pitanje Skeneove žlijezde neki nazivaju ženskim pandanom kojeg muškog organa, Dean nije znao da se radi o prostati.

'Ovo je sve tako brzo prošlo, iskreno lovci su imali puno teži set po mom mišljenju, ja sam imao par 'kikseva' na početku baš glupih, ali sreća i nešto znanja, još uvijek malo sam pod dojmom', rekao je Josip, koji je s devet sekundi prednosti nadigrao supertim lovaca i osvojio 30.000 eura.

'Zglajzali smo kao mali majmuni', rekao je Dean, a Krešo dodao: 'U ovom vrtuljku emocija koje prolazimo i mi i natjecatelji u minuti, mislim da se on bolje snašao definitivno i apsolutno čestitke njemu, a ja idem upaliti svoju motorku i riješiti neke stvari s Moranom.'