'superpotjera'

U posljednjim sekundama: Natjecateljica osvojila 15 tisuća eura i dobila Krešin naklon

16.04.2023 u 21:47

Bionic
Reading

U najnovijoj epizodi Superpotjere najviši iznos odnijela je molekularna biotehnologinja Sunčana Orešić koja je odnijela 15 tisuća eura i dobila Krešin naklon

Fantastičnom igrom Zagrepčanka Sunčana Orešić za dvije je sekunde razlike pobijedila četvero lovaca i osvojila 15.000 eura u četvrtom izdanju HRT-ovog kviza Superpotjera.

Svojim znanjem, koncentracijom, hrabrošću i duhovitošću oduševila je gledatelje, lovce i voditelja. Za Branimira Renju, Anu Kolobarić i Božidara Grgura Drmića supertim lovaca bio je prejak, a posljednji večerašnji natjecatelj Marko Smiljić s osvojenih 2.500 eura u idućoj emisiji igrat će protiv njih četvero za 15.000 eura, uz 15 sekundi prednosti.

Šibenčanin Branimir Renje koji je otvorio emisiju još je u prethodnoj odlučio igrati protiv četvero lovaca za 15.000 eura. Krenuo je odgovarati, izgubio koncentraciju, ponovno se sabrao, no ne i dovoljno brzo za pobjedu.

Zagrepčanka Ana Kolobarić u prvom krugu osvojila je 2000 eura, a zatim se borila sa svih pet lovaca za 30.000. Na nekoliko pitanja je predugo čekala, a na kraju nije shvatila da je pitanje upućeno njoj te su je lovci nadigrali za 31 sekundu.

  • +4
Superpotjera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT

Božidar Grgur Drmić iz Zagreba, kako je rekao, došao je po vječnu slavu. U prvom krugu osvojio je 2000 eura, a onda se borio sa svih pet lovaca za 25.000 eura uz osam sekundi prednosti. Jako je dobro počeo igru, no ipak je to za njega bio prevelik zalogaj. Lovci nisu posustali i na kraju su im preostale 24 sekunde.

Sunčana Orešić iskusna je kvizašica koja je sudjelovala i u Potjeri (kad su lovci bili Krešo i Mladen, kojeg je pobijedila) i na kvizu "Tko želi biti milijunaš?". U prvom krugu Superpotjere osvojila je 2.000 eura. Netočno je odgovorila na zadnje, peto pitanje.

Molekularna biotehnologinja koja radi u struci odlučila je igrati protiv četvero lovaca - Svena Marcelića, Morane Zibar, Krešimira Sučević Međerala i Deana Kotige, za 15.000 eura i s 15 sekundi prednosti. Odbila je ponudu Mladena Vukorepe da igra sa svih pet lovaca za 30.000 eura jer "nije baš toliko hrabra, odnosno luda".

U drugom krugu Sunčana nije znala da je Titicaca najveće jezero u regiji Altiplano, da je J.B. van Helmont ugljikov dioksid nazvao plinom iz drveta kad ga je dobio gorenjem ugljena, te da su Connell i Marianne likovi iz romana Sally Ronney "Normalni ljudi". Tim lovaca na sva je svoja pitanja odgovorio točno, ali bilo je malo zadrške...

Nakon napete i izvanredne igre čestitali su joj, a Krešo je ustao i naklonio se.

'Sunčana je do zadnjeg trenutka bila u igri, to je važno. Igrali ste do kraja i tako treba. To je vrhunska koncentracija', dodao je Krešo.

'Obasjali ste nas čim ste ušli. Bilo je hrabro, srčano i isplatilo se', kazala je Morana.

'Sekunde su odlučivale. Pohvalio bih, osim velike koncentracije i očiglednog znanja, i optimalni izbor. Uzela je taman ono što je trebala da izvuče najviše. Pokazalo se da s Mladenovim uključenjem to ne bi bilo tako. Sve pohvale. Bravo', poručio je Dean.