SCARLETT JOHANSSON

Uspjeh je doživjela već kao dijete, a zahvaljujući neviđenom talentu, ali i ljepoti, jedna je od najplaćenijih glumica svijeta, no sve to nedovoljno je za ono što doista želi - pravu ljubav

25.11.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Po izboru časopisa Men’s Health, zauzela je visoko 12. mjesto među 100 najzgodnijih žena svih vremena, Esquire ju je prozvao ’najseksi ženom’, četiri puta nominirana je za Zlatni globus, a smatraju je i jednom od najtalentiranijih glumica Hollywooda. Zahvaljujući svom izgledu, zaštitno je lice mnogih brendova, a oduševljenost lijepom Scarlett nije krio ni Woody Allen nazvavši je svojom muzom. U prošloj godini proglašena je najplaćenijom glumicom, nebrojeno se puta našla na Forbesovoj ljestvici, a filmovi u kojima je glumila zaradili su 14,3 milijarde dolara diljem svijeta. No tko je zapravo Scarlett Johansson i kako je izgledao njezin put do jedne od najtraženijih glumica današnjice?

  • +20
Scarlett Johansson Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Scarlett Ingrid Johansson rođena je 22. studenog 1984., kao i njezin brat blizanac Hunter, na Manhattanu, u obitelji Danca Karstena Johanssona, po zanimanju arhitekta, i filmske producentice Melanie Sloan, Židovke iz Bronxa. Za glumu se, ponajviše zahvaljujući majci, zainteresirala od malih nogu, a audicije za razne televizijske reklame počela je obilaziti od sedme godine. Već kao djevojčica dobila je priliku glumiti u predstavi ‘Sophistry’ na Off Broadwayu, s Ethanom Hawkeom, a filmski debi imala je 1994. u komediji ‘North’.

Prepoznavši neviđen talent u svojoj kćeri, Melanie Sloan upisala ju je prvo u Lee Strasberg Theatre Institute, da bi kasnije pohađala i Professional Children’s School na Manhattanu.

Koliko je silno željela postati glumica, govori i podatak iz njezine prošlosti koji kaže da je često glumila pred ogledalom, sve dok jednom nije samu sebe rasplakala ne mogavši 'skinuti’ Judy Garland u filmu ‘Srest ćemo se u St. Louisu’, a onda je jedan agent na talente, kada je imala samo sedam godina, umjesto s njom potpisao ugovor s njezinim bratom.

O njoj se počelo govoriti nakon uloge u filmu Manny & Lo’ 1996., a onda je snimila jednu od svojih najboljih tinejdžerskih uloga - onu u Šaptaču konjima’. Nakon toga Hollywood nije mogao sakriti oduševljenje ovom putenom glumicom jer je osim izgleda pokazala neviđen glumački talent, a uloge su se samo nizale - Izgubljeni u prijevodu’, ‘Djevojka s bisernom naušnicom, ‘Završni udarac’, potom i niz Marvelovih blockbustera.

Scarlett Johansson - 'Šaptač konjima' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Karijera joj je išla uzlaznom putanjom, a privatno je oduvijek tražila sretnu i staloženu obitelj, nešto što nije imala od 13. godine života, kada su se njezini roditelji odlučili rastati. Većinu svog djetinjstva provela je s bakom, po majčinoj strani, Dorothy Sloan, učiteljicom i knjigovođom, koja joj je duže vrijeme bila i najbolja prijateljica.

Ono o čemu je sanjala od malih nogu ostvarilo joj se 2010. godine, kada je dobila priliku zaigrati na Broadwayu, i to u drami Arthura Millera A View from the Bridge’, a za svoju glumu dobila je brojna priznanja - od nevjerojatnih lovorika najstrožih kritičara pa sve do uglednih nagrada, poput Tonyja za najbolju ulogu.

Moët & Chandon i Scarlett Johansson Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Osim kao glumica, od 2006. pokušala se dokazati kao pjevačica te je prepjevala pjesmu Summertime’ za kolekciju skladbi koje su snimile najveće holivudske zvijezde. Dvije godine kasnije izdala je i debi album ‘Anywhere I Lay My Head’, no kritičari nisu bili pretjerano blagonakloni prema njezinom pjevanju. No ona od glazbe nije odustala, pa je već iduće godine surađivala s Peteom Yornom i s njim izdala album Break Up’. Ovoga puta uspjeh nije izostao, a ona je paralelno s glumačkom nastavila graditi glazbenu karijeru pa je 2015. čak osnovala bend koji je nazvala Singles.

Scarlett Johansson - Summertime Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

No ono što je javnosti dakako najzanimljivije njezin je bogat privatni život. Nakon što je od 2001. do 2002. bila u vezi s Jackom Antonoffom, potom dvije godine s kolegom Joshom Hartnettom, u kojeg se zaljubila na setu Crne Dalije, 2007. započela je vezu s kanadskim glumcem Ryanom Reynoldsom.

Iako je to navodno bila velika ljubav te su se i vjenčali u rujnu 2008., sve je potrajalo tek do prosinca 2010., odnosno srpnja 2011., kada su finalizirani papiri za razvod.

Da nije prestala vjerovati u ljubav, pokazala je već u studenom 2012., kada je započela vezu s Francuzom Romainom Dauriacom, s kojim se ubrzo i zaručila. Većinu vremena proveli su na relaciji New York - Pariz, a 2014. Scarlett je rodila i njihovo dijete - djevojčicu koju su nazvali Rose Dorothy.

Iako su se nedugo nakon rođenja kćerkice vjenčali, sredinom 2016. obznanili su da je njihovom braku došao kraj, a razvod je finaliziran u rujnu 2017. Samo tri mjeseca kasnije otkriveno je da je ona započela vezu s komičarom Colinom Jostom, s kojim se u svibnju ove godine i zaručila.

Scarlett Johansson - sve ljubavi Izvor: Profimedia / Autor: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Ono zbog čega je javnost posebno voli njezino je javno osuđivanje medija zbog promoviranja premršavih žena, što uzrokuje probleme s prehranom, ali i privlači sve veći broj žena nezdravim dijetama u želji da postignu izgled sa stranica časopisa. Ona svoje obline i putenost nikada nije skrivala, a upravo je zahvaljujući njima i proglašavana jednom od najljepših žena svijeta.

Vjerojatno je i to razlog što su upravo nju Calvin Klein, Dolce & Gabbana, L’Oreal, Louis Vuitton, Mango, Moët & Chandon i mnogi drugi odlučili angažirati kao zaštitno lice mnogih kampanja. Uz sve čime se bavi, ali i brigu o kćeri, Scarlett Johansson stiže se baviti humanitarnim radom, prikuplja novac za potrebite i njihov je glasnogovornik u svijetu bogatih i slavnih.

Scarlett Johansson Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Prije godinu dana prihvatila se vjerojatno i najtežeg i najvećeg zadatka u svom životu - s 300 drugih žena izborila se za inicijativu Time’s Up, kojoj je cilj zaštita žena od zlostavljanja i diskriminacije, pridružila se prosvjedu Women’s March u Los Angelesu, a nije se libila ni javno prozvati svog kolegu Jamesa Franca zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. Upravo zbog toga bila je na meti javnosti, ponajviše zbog toga što isto nije učinila kada je radila sa slavnim redateljem Woodyjem Allenom, a kojeg je njegova kći Dylan Farrow optužila za isto.