nižu se reakcije

Ukrajinci odabrali predstavnike za Eurosong pa postali favoriti kladionicama

05.02.2024 u 17:55

Bionic
Reading

Malta, Španjolska, Norveška i Ukrajina, su proteklog vikenda odabrale svoje predstavnike za Eurosong u Malmöu. Ukrajinski izbor se, nakon prošlogodišnjeg Vidbira koji je održan u metro stanici Trg slobode, ove godine održao u atomskom skloništu, a njihove predstavnice Alyoni Alyoni i Jerry Heil s pjesmom 'Teresa & Maria' već slove kao favoritkinje za pobjedu

Još malo i Hrvatska će odabrati svoju pjesmu za popularni glazbeni spektakl Eurosong, a ukrajinski predstavnik održan je u petak. Rezultati glasovanja trebali su biti objavljeni u subotu no zbog tehničkih poteškoća s aplikacijom, glasovi su prebrojani tek u nedjelju.

Ukrajina se već neko vrijeme nalazi na prvom mjestu na eurovizijskim kladionicama. Njihova pjesma naglašava hrabrost i snagu pojedinca koji se suočava s poteškoćama, pri čemu se spominju likovi poput Majke Tereze i Djevice Marije kao simboli inspiracije i podrške.

Izvor: Društvene mreže

Na drugom je mjestu trenutačno Ujedinjeno Kraljevstvo i njihov predstavnik Olly Alexander dok se Hrvatska nalazi na 8. mjestu na kladionici što je potpuna je senzacija budući da još nismo ni izabrali pjesmu. Nakon prošlogodišnje dominacije Leta 3, ove godine većina spominje Baby Lasagnu s pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim'. Ona je već odjeknula u Europi što je vjerojatni razlog takvog 'predviđanja'.

Podsjetimo, domaćin Eurosonga je južni švedski grad Malmö. Švedska je osvojila pravo da bude domaćin natjecanja 2024. nakon što je švedska pjevačica Loreen pobijedila na prošlogodišnjem natjecanju u engleskom gradu Liverpoolu sa svojom pjesmom 'Tattoo'.