PROVODi se ISTRAGa

Afera kod susjeda: Eurovizijski skandal trese Sloveniju zbog nepravilnosti u odabiru izvođača

02.02.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana održan je ždrijeb za polufinale Eurosong 2024., planiranog u švedskom Malmöu, a u Sloveniji se odvija neviđeni skandal. Glavni urednik slovenskog natjecanja, Vanja Vardjan, koji je ujedno i urednik zabavnog programa državne televizije, dao je ostavku jer je započela istraga oko navodne nepravilnosti natjecanja

Slovenci su najavljivali natjecanje izbora za pjesmu Eurovizije (kakva je naša Dora) no nije ga bilo nego je stručni žiri odabrao Saru Briški Cirman umjetničkog imena Raiven da bude slovenska predstavnica na Eurosongu (na sličan način prošle je godine izabrana grupa Joker Out).

Osim toga, ovogodišnji izbor je pod povećalom Komisije za sprječavanje korupcije (KPK), a razlog su optužbe o navodnim nepravilnostima pri provedbi javnog natječaja.

Izvor: Društvene mreže

Slučajem se bavi Komisija za sprječavanje korupcije, potvrdili su za slovenski N1, ali nisu otkrili ono što bi moglo biti sporno. Slovenski mediji javljaju da bi ovo bi mogao postati ozbiljan skandal.

Dok se iščekuje ishod 'postupaka za utvrđivanje mogućih nepravilnosti', sa slovenske javne radiotelevizije ističu da je spot od Raven dosad dosegao gotovo pola milijuna pregleda. Inače, posljednja Ema, kako je naziv slovenskog izbora pjesme predstavnice na Eurosongu, održana je 2022. godine. Tada je pobejdu odni jela grupa LPS i predstavljala Sloveniju na Euroviziji.