Nova zvijezda domaćeg glumišta

U 'Kumove' stiže osvježenje: Evo tko je glumica koja je dobila ulogu recepcionarke

18.03.2024 u 14:47

Bionic
Reading

U svakom kutku Zaglava kriju se intrigantne priče i tajne, a u popularnu seriju ovog tjedna gledatelji će priliku imat će priliku gledati dvije epizode dnevno. Uzbudljivi zapleti čekaju već poznate likove, a stiže i pojačanje. Stiže glumica koja će svojom ulogom donijeti novu dinamiku u priču. Riječ je o mladoj Slavonki, Ružici Maurus

Ružica Maurus glumi i u Netflixovoj seriji 'Šakalov dan', a dokazala se i kao uspješna redateljica. Dolazi iz velike obitelji, a odrasla je u Srednjem Selu u blizini Požege. Kao djevojčica prvo se zaljubila u glazbu, a potom i u glumu. Kakon je ranije izjavila, prvo je 'propjevala i proglumila, pa propričala i prohodala'. Radila je u Gradskom kazalištu Požega gdje je vodila dramsku grupu, a okušala se i u dramaturgiji, scenografiji i kostimografiji i produkciji.

Početkom veljače postala je stalna članica ansambla kazališta Komedija, nedugo nakon što je položila zadnji ispit na Akademiji dramske umjetnosti, a nedavno je dobila Zlatni Studio za novo lice.

U nadolazećim epizodama 'Kumova' pojavit će se u ulozi tajanstvene recepcionarke Tamare. 'Moj lik je Tamara, koja je recepcionarka u hotelu. Zapravo je to epizodna uloga, a zanimljivo mi je bilo gdje sam u sceni sa Stanislavom (Žarko Radić) i primam mito. Izlazim mu u susret i malo sam ipak u toj sceni priklonjena njemu', zagonetno opisuje glumica koju je gostovanje u glumačkoj ekipi serije oduševilo.

U okruženju sa Žarkom Radićem, Darijom Lorenci Flatz, Vedranom Mlikotom i Vladimirom Tintorom ovoj mladoj glumici bilo je iznimno ugodno raditi i upijati znanje. 'Oduševila sam se jer su zapravo svi bili jako spremni. Brzo uče tekst i nekom poput mene, kao mladoj glumici je jako korisno imati takva iskustva. U lijepoj i opuštenoj atmosferi gdje se dosta radi i u nekoliko scena koliko smo snimili puno sam naučila od svojih starijih kolega koji su apsolutno predani, brzi i ugodni za mlade glumce te uvijek spremni pomoći i dati savjet. Naravno ekipa koja je iza kamera – redatelji, snimatelji, tonci, rekvizita i šminka također su me apsolutno oduševili jer donose veselu energiju na set, a to jako puno znači', opisala je Ružica.