RAZDOR MEĐU PRIJATELJIMA

Što se dogodilo: Nekad nerazdvojni Matt Damon i Ben Affleck danas se izbjegavaju u širokom luku

08.03.2019 u 16:04

Bionic
Reading

Ponosno su naglašavali kako su prijatelji od djetinjstva te da se druže čak tri desetljeća, bili su nerazdvojni, a unazad zadnjih par godina Matt Damon i Ben Affleck vješto se izbjegavaju

'Naravno da je Ben moj najbolji prijatelj. Odrasli smo zajedno, znamo se već 35 godina, zajedno smo krenuli u glumačke vode i počeli snimati filmove i mislim da nas je to spojilo za cijeli život', rekao je jednom prilikom Matt Damon kada su ga upitali kakav je njegov odnos s Benom Affleckom.

I nije to bila neka tajna, svijet je godinama pratio divno prijateljstvo holivudskih glumaca koji su se upoznali dok je Matt imao 10, a Ben 8 godina. Često su naglašavali kako se ponose svojim odnosom, koji je ostao nepromijenjen i kad su okusili slavu i okitili se Oscarima za scenarij filma 'Dobri Will Hunting'.

No onda su krenuli Affleckovi sve učestaliji problemi s alkoholizmom. Benova obitelj, tadašnja supruga Jennifer Garner s kojom je i danas u divnim odnosima, ostala je uz glumca tijekom svih njegovih bitki protiv ovisnosti, ali Mattu je očigledno prekipjelo.

  • +2
Matt Demon i Ben Affleck Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nemam problema pričati o svom alkoholizmu. To je dio mog života i to je nešto s čime se borim. Naravno da ne želim da me to okarakterizira i da to bude moj identitet, ali dobro je da sam svjestan da na tome trebam kontinuirano raditi', rekao je nedavno Affleck, kojeg je alkoholizam, čini se, ipak uspio razdvojiti od dugogodišnjeg suradnika i vjernog prijatelja.

Postojale su priče da su se Ben i Matt udaljili jer se njihove supruge nisu dobro slagale, ali sve je ostalo samo na nagađanjima. Poznato je da su obje obitelji čak živjele u istoj ulici kako ne bi izgubili kontakte. Ben je jednom prilikom izjavio kako obojica imaju sjajne žene i da im to omogućuje da uspješno balansiraju između obiteljskog života i karijere.

Posljednjih nekoliko godina, 48-godišnji Damon izgradio je novi krug ljudi oko sebe s kojima provodi godišnje odmore, praznike i opuštajuće vikende. Među njima je i australski glumac Chris Hemsworth, koji je prema svemu sudeći Damonu zamijenio Afflecka. Ono što je nekada bio Ben, danas je Damonu - Chris. Hemswothova i Damonova obitelj se druže, a zadnjih tjedana odlično se provode u Australiji, gdje Matt snima svoj novi film.

  • +3
Matt Demon i Chris Hemsworth Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tamo je čak privremeno iznajmio kuću u osamljenom obalnom gradiću, a kada god mu poslovne obveze to dopuštaju, vrijeme provodi s prijateljem Chrisom. Rođeni Australac na svom je terenu, pa kao dobar domaćin svom prijatelju uvijek rado olakša tamošnji boravak. Upoznao je Matta sa svojim društvom, obitelji i ostalim suradnicima. Svemu tome u prilog ide i što se njihove supruge Luciana Barroso i Elsa Pataky odlično slažu.

Za to vrijeme, posrnuli Affleck i dalje vodi bitku s ovisnosti koja mu je zagorčala život i udaljila ga od onih koje najviše voli. Alkoholizam mu je uništio brak s Garner, a zatim i novu vezu s producenticom Lindsay Shookus, kada je utjehu pronašao u 24 godine mlađoj Shauni Sexton, no ni to nije potrajalo. Ponovo se vratio Shookus, a koliko će to potrajati pokazat će vriejme. Ovisnost o alkoholu u svakom slučaju koštala ga je braka i velikog prijateljstva iz djetinjstva, kakvo se u Hollywoodu ne viđa često.

Ben Affleck i Jennifer Garner pomirenje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia