DUGOGODIŠNJA BITKA

Problem koji traje skoro dva desetljeća: Kako se Ben Affleck borio s alkoholizmom tijekom godina

24.08.2018 u 12:00

Bionic
Reading

Dugogodišnju borbu protiv alkoholizma u kojem mu je najveću podršku davala bivša supruga Jennifer Garner, glumac Ben Affleck nedavno je prekinuo kada je ponovno pokleknuo pod porocima, a sada je poznat i pravi razlog njegove nove krize

Ben Affleck još je prije 17 godina, svjestan problema s ovisnošću o alkoholu otišao na prvu rehabilitaciju. Iako problemi tada nisu nestali, slavni glumac 2017. okreće novu stranicu i potpuno se posvećuje putu ka ozdravljenju.

Zbog alkoholizma mu se u to vrijeme raspada i desetogodišnji brak s glumicom Jennifer Garner s kojom dijeli troje djece, kćeri Seraphinu i Violet te sina Samuela.

'Završio sam s rehabilitacijom na koju sam se prijavio zbog ovisnosti o alkoholu. To je nešto s čime se već dulje borim, a ovime moja borba ne prestaje, no sada imam snage suočiti se s time. Želim uživati u životu i biti najbolji otac na svijetu. Želim da moja djeca znaju da nije sramota potražiti pomoć kada je trebaš, kao i to da ću biti potpora svakome kome je potrebna. Sretan sam da imam obitelj i prijatelje koji me vole, a najviše želim zahvaliti najvažnijoj ženi na svijetu - mojoj Jen - koja mi je bila najveća potpora i koja se brinula o našoj djeci kada ja nisam mogao. Ovo je samo prvi korak prema mom konačnom ozdravljenju', otvoreno je javnosti poručio u ožujku prošle godine.

Ben Affleck i Jennifer Garner Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim toga priznao je i kako se njegov otac borio s istim problemima za vrijeme života. 'Moj otac bio je alkoholičar. Znao sam to još kao dijete jer je mnogo pio. Zvali su ga stvarnim alkoholičarom. Bio je alkoholiziran po cijele dane, a onda je pod pritiskom pristao na triježnjenje. Nekoliko je godina bio skroz pribran i ustrajan što smatram velikim uspjehom. Kada imate tako velik problem s ovisnosti to nije lako riješiti, on postaje dio vas i obilježi vas', kazao je između ostalog 45-godišnjak jednom prilikom.

Zbog toga je Ben još nekoliko puta posjetio kliniku u društvu bivše supruge, koja mu je u ovoj teškoj borbi bila najvjerniji suputnik.

'Jennifer samo želi da Ben bude što bolji otac njihovoj djeci koja ga neizmjerno vole. Zbog toga silno želi da Ben bude zdrav', rekao je izvor blizak bivšim supružnicima.

Unatoč njezinoj pažnji i brzi, Ben na ljubavnom planu nije vidio budućnost s Garner pa je započeo vezu s njujorškom producenticom Lindsay Shookus.

  • +5
Ben Affleck i Lindsay u New Yorku Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naizgled idilična veza trajala je godinu dana. Bena i Lindsay gledali smo nerazdvojne i zaljubljene, a činilo se kako slavni glumac istovremeno brine o svojoj djeci koju je često posjećivao te odlazio s njima nedjeljom na misu. Strani mediji sada navode da je tijekom tog razdoblja Affleck prestao posjećivati kliniku za odvikavanje i ponovno se prepustio porocima.

'Tvrdnje da je Ben davao sve od sebe da ostane trijezan i pribran nisu istinite. Nije bio dovoljno dobar za odnos s bivšom obitelji kao ni s novom djevojkom Lindsay', otkriva izvor blizak holivudskoj zvijezdi.

Prije tjedan dana saznalo se da je Ben prekinuo vezu sa Shookus, a kojom je posljednji put u javnosti viđen u lipnju. Tijekom ljeta je snimao novi film s kolegicom Anne Hathaway u Puerto Ricu i tada nakratko zaboravio na svoje probleme. Po povratku u Kaliforniju Afflecka su oprale emocije zbog nedavnog prekida te je ponovno posrnuo. Istovremeno se počeo viđati s 22-godišnjom Playboyevom zečicom koja mu je poslužila kao svojevrsna utjeha i bijeg od realnosti.

  • +3
Shauna Sexton, nova djevojka Bena Afflecka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako će završiti njegova dugogodišnja bitka s alkoholizmom i hoće li to utjecati na brakorazvodnu parnicu s Jennifer Garner koja je još uvijek u tijeku ostaje tek vidjeti.