JEDNOSTAVNO GA OBOŽAVA

Princ Charles otkrio bez koje britanske namirnice ne može zamisliti svoju prehranu

12.05.2020 u 08:29

Bionic
Reading

O prehrambenim navikama budućeg britanskog kralja, princa Charlesa već se pisalo u svjetskim medijima, a sada je otkriveno što prvorođeni sin kraljice Elizabete posebno voli vidjeti na svom tanjuru

Princ Charles izuzetno je veliki gurman, a to se moglo primijetiti na njegovim brojnim javnim angažmanima u sklopu kojih je vralo rado kušao neke od delicija diljem svijeta.

Prije četiri godine uživao je između ostalog i u našoj tradicionalnoj kuhinji, tijekom svog službenog posjeta Hrvatskoj.

Nedavno je njegov dugogodišnji kuhar otkrio kakve su mu prehrambene navike i što voli doručkovati, ručati i večerati. Osim toga chef je kazao da princ Charles pazi što jede, a to se između ostalog vidi i u njegovu izgledu i vitalnosti.

No jedna je namirnica princu Charlesu posebno draga, a to je sada otkriveno u posljednjoj službenoj objavi njegovog Instagram profila.

Naime, pod profilom Clarence House, pod kojim se svakodnevno objavljuju važne informacije vezane uz angažmane princa Charesa, osvanula je gastro fotografija uz riječi:

'Jedna od onih stvari koja nam svima stvara ugodu i užitak je hrana. Izuzetno je tužno da u krizi koja je zahvatila našu zemlju, stradava i jedna od tih radosti - britanski sir'.

Nadalje je objašnjeno da princ Charles čini sve kako bi poduprio male britanske proizvođače sira.

'Britanskim proizvođačima sira potrebna je naša podrška u ovo doba velike nesigurnosti, a svi mi možemo pomoći na najjednostavniji način. Kupovinom dajete važan doprinos održavanju tih malih poduzeća u pokretu tijekom prevladavajuće krize’, pozvao je 71-godišnji princ javnost.

Osim toga princ Charles otkrio je jedan od svojih omiljenih recepata sa sirom.

Jaje na oko sa sirom, špinatom i cherry rajčicama nešto su bez čega princ Charles ne može zamisliti svoj život i zato je rado pokazao kako mu taj obrok spremaju njegovi chefovi.

Osim toga vojvotkinja Camilla jednom je prilikom također potvrdila da njezin suprug naprosto obožava sir, kazavši da mu je svako jelo bolje kada u njega dodaju sir.