OHRABRUJUĆE RIJEČI

Princ Charles poslao dirljivu poruku nakon što je saznao da ima koronavirus

01.04.2020 u 18:21

Bionic
Reading

Nakon što je otkrio da ima koronavirus, princ Charles samo nakon tjedan dana već je izvan karantene, a putem društvenih mreža poslao je poruku ohrabrenja

'Nakon što sam otkrio da sam zaražen, srećom samo s vrlo blagim simptomima, našao sam se s druge strane bolesti, no ništa manje socijalno udaljen ili izvan opće izolacije. Kao što svi sad doznajemo, ovo je neobično, frustrirajuće i često uznemirujuće iskustvo, kad je nemoguće biti u društvu obitelji i prijatelja, kad sve normalne životne strukture nestanu. U ovo doba tjeskobe i bez presedana, moja žena i ja posebno mislimo na one koji su izgubili voljene u ovako teškim i nenormalnim okolnostima te na one koji trpe bolest, izolaciju i usamljenost', napisao je princ Charles.

'No, također znamo da svaka zajednica širom ove zemlje gdje virus napada ljude svih dobi postoje krasni susjedi, pojedinci i grupe dobrovoljaca koji neumorno pružaju skrb i paze na one koji su u najrizičnijim skupinama. Cijela ta mreža nesebične pomoći, sama po sebi, pruža vitalnu podršku i osjećaj sigurnosti profesionalnim službama koje su pod ogromnim pritiskom', dodao je princ Charles te se osvrnuo na liječničku zajednicu bez koje ne bi ni bilo borbe protiv pandemije.

'U vrijeme kad su liječnici i medicinske sestre te sve ostalo osoblje koje čini kičmu našeg zdravstvenog sustava pod nevjerojatnim pritiskom i dok se izlažu rizicima tijekom herojske borbe kako bi spasili živote u centrima za intenzivnu skrb te što više obuzdali širenje virusa, naše misli i molitve itekako su uz te sjajne ljude koji vladaju izvanrednim vještinama i znanjem, a pokazuju samo potpunu i nesebičnu predanost dužnosti i brizi za svoje pacijente što nas ispunjava ponosom. Divno je bilo vidjeti koliko se ljudi, u stotinama tisuća, prijavilo za dobrovoljni rad u zdravstvenom sustavu kako bi pomogli gdjegod mogu i pružili potporu onima koji su na prvoj liniji obrane', rekao je princ Charles.

'Kao nacija, suočeni smo s iznimnom situacijom i izazovom koji, kako smo vrlo dobro svjesni, ugrožava naše živote, poslove i blagostanje milijuna naših sugrađana. Nitko ne zna kad će se ovo završiti, no jednom svakako hoće. Dok se to ne dogodi, pokušajmo živjeti s nadom i vjerom u sebe i one oko nas te živjeti za bolja vremena', zaključio je princ Charles.