tužna vijest

Preminuo je legendarni televizijski voditelj Saša Zalepugin

26.11.2022 u 09:29

Bionic
Reading

Saša Zalepugin preminuo je noćas u 91. godini života bolnici od posljedica moždanog udara koji je doživio u nedjelju 16. listopada u svom zagrebačkom domu, a tužnu vijest potvrdila je supruga Tihana Harapin Zalepugin

Modna agentica Tihana Harapin Zalepugin od voljenog supruga oprostila se na Facebooku riječima: 'Zbogom dušo moja, jedino moje - čekaj me'.

Podsjetimo, jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u bivšoj državi sredinom listopada je doživio moždani udar i od tada se nalazio na jedinici intenzivne njege na zagrebačkom Rebru.

Zbogom duso moja, jedino moje - cekaj me.

Objavljuje Tihana Harapin ZalepuginPetak, 25. studenoga 2022.

Aleksandar Saša Zalepugin koji je obilježio generacije rođen je 18. srpnja 1931. godine u Sarajevu. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950. godine, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija je pisao za Studentski list, Zagrebački tjednik, Vjesnik u srijedu. Bio je glumac amater i predsjednik Studentskog kazališta tada popularnog SEK-a. Rad na RTV Zagreb (Radio-televizije Zagreb) započeo je u 1966. Najprije kao urednik emisije Kulturna panorama, a 1968., kao urednik Kulturnog program TV Zagreba.

Bio je urednik i Zabavnog programa TV Zagreb od 1971. do 1973. godine, kada je započelo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom 'Nedjeljom popodne'. Riječ je o emisiji koja je ušla u televizijsku povijest bivše države kao jedan prototip mozaično-zabavne emisije, kakva do danas nije nadmašena. Snimao je dokumentarce, a na svojim putovanjima snimio je reportaže o velikim imenima u to doba poput Richarda Nixona, Franka Sinatre, Huberta Humphreya, Susannah York, Sophie Loren, Paco Rabannea, Elizabeth Taylor i mnogi drugi. Desetljećima se bavio i radioestezijom.

  • +3
Saša Zalepugin Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX