potpuno izvan forme

Pankerica i ekipa zamalo ostavili lovkinju na nuli: 'Ovo se još nije dogodilo'

05.01.2024 u 10:32

Bionic
Reading

I najbolji griješe - tako bi se najkraće moglo opisati sinoćnje izdanje popularnog HRT-ovog kviza, točnije, nastup poznate lovkinje. Na iznenađenje natjecatelja, ali i gledatelja u završnoj potjeri imala samo tri točna odgovora, a natjecatelji Marin, Saša i Sonja slavili su u konačnici s 9000 eura dobitka

Prvo pitanje na koje Morana Zibar nije znala odgovor bilo je. 'Na kojoj ljestvici je vrelište vode 212 stupnjeva?'. Kazala je Kelvina, a ekipa je znala da se radi od Fahrenheitima.

Nije znala ni kojoj državi pripada otok Kola. Mislila je da je riječ o Finskoj, a ekipa je znala da je u pitanju Rusija. Također nije znala ni kako je u Velikoj Britaniji nazvano doba od smrti kraljice Viktorije do početka Prvog svjetskog rata. Mislila je da se radi o Georgijanskom, a ekipa je znala kako se radi o Edwardijanskom dobu.

Iznenađujuće je bilo i to kako je ponudila krivi odgovor na pitanje: 'U kojoj pjesmi iz 1995. Dino Dvornik spominje ružno pače i labuda'. Ona je rekla 'Jače manijače', umjesto 'Afrika'.

'Mislim da ovo dosad nismo vidjeli', ustanovio je voditelj Joško Lokas, budući je tada na semaforu ostalo samo 40 sekundi, a lovkinja je još bila na nuli. Sljedeće pitanje na koje je Morana krivo odgovorila je: 'Koji je grad na Siciliji uništen u potresu 1908. godine'. Mislila je kako se radi o Cataniji, a ekipa je znala da je to Messina. Nije znala ni odgovor na pitanje: 'Tko je bila glavna glumica u filmu 'Plavuša s Harvarda?', a natjecatelji su dali točan odgovor - Reese Witherspoon. Lovkinja nije znala ni da je dpt oznaka za dioptriju, te je tako sa 7 netočnih odgovara zaključila emisiju.

Inače, kapetanica ekipe u emisiji bila je Sonja Hranjec. Alternativna glazbena scena poznaje je kao frontwomanicu punk skupine Abergaz, kao i bubnjaricu privremeno ugašenog benda. Suautorica je računalne arkadne videoigre Super Vili, u kojoj se ministar zdravstva Vili Beroš na urnebesan način razračunava s korona virusom.