KONTROVERZNO PORIJEKLO

Ovo je prava istina o glasinama da je Brigitte Macron rođena kao muškarac

17.03.2024 u 17:11

Bionic
Reading

Nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron morao još jednom demantirati sulude priče da je njegova supruga, prva dama Brigitte Macron, rođena kao muškarac, otkriveno je i odakle je sve to krenulo

Brigitte Macron odrasla je u obitelji poznatih slastičara Trogneux u regiji Amiens, u sjevernoj Francuskoj, vjerojatno ne misleći da će jednoga dana biti udana za prvog čovjeka Francuske. Isto tako vjerojatno ni u najluđim snovima nije mogla ni zamisliti da će se jednoga dana morati opravdavati i dokazivati da je rođena kao djevojčica, a ne kao dječak, što mnogi tvrde.

Ovaj scenarij napravljen je u režiji francuske krajnje desnice, koji su lažno ustvrdili da je Brigitte rođena kao muškarac. Ona sama odlučila se obračunati sa svime, pa je prošle godine dobila slučaj u kojem je jednog slobodnog novinara tužila za klevetu. On je ujedno bio i prvi koji je takvo što napisao javno, no unatoč svemu, ta zlobna i neutemeljena glasina i dalje se širi društvenim mrežama i ne čini se da će tako skoro nestati.

Ni njezin suprug, francuski predsjednik Emmanuel Macron ne krije bijes i frustracije zbog tih zlih glasina koje, htjeli oni to ili ne, utječu i na njihov privatni život.

'Najgora su lažne informacije i izmišljeni scenariji. Ljudi na kraju u njih počinju vjerovati, a isti vama počnu smetati, kao i vašoj intimi', rekao je na tu temu Macron.

BRIGITTE MACRON

Ovaj stajling prve dame Francuske potpuno je očarao modne ovisnice

Pogledaj galeriju

Sve je počelo u rujnu 2021. kada je mala krajnje desničarka mjesečna tiskovina Faits et Documents izašla u javnost s navodnim rezultatima tzv. trogodišnje istrage o Brigitte Macron. Tada je to prošlo gotovo nezapaženo, no kada je Natasha Rey, novinarka koja već dugo napada Macronove na društvenim mrežama, dala intervju koji je objavljen na YouTubeu, priče su se proširile internetom.

Ona je tako crno-bijelu fotografiju obitelji Trogneux, koju možete pogledati OVDJE, gdje je Brigitte zapravo djevojčica koja sjedi u majčinom krilu, interpretirala na svoj način. Za tu djevojčicu ustvrdila je kako je riječ o Nathalie Farcy, kćerki Brigitteine starije sestre Maryvonne koja je sa suprugom poginula u prometnoj nesreći.

Za Brigitte je rekla kako je njezino ime bilo Jean-Michel Trogneux (dječak u kariranoj košulji na fotografiji), koji je u međuvremenu postao transrodna žena te je promijenio spol početkom 80-ih. Druga istraživanja pokazala su kako je dotični dječak vrlo vjerojatno bio njezin pokojni stariji brat Jean-Claude, koji je bio osam godina stariji od nje te je postao upravitelj obiteljske tvornice čokolade.

BRIGITTE MACRON

Briljira i sa 70: Ikona francuskog chica svoju je modnu formulu dovela do savršenstva

Pogledaj galeriju

Ono što se u Francuskoj razlikuje od primjerice Ujedinjenog Kraljevstva je da pristup matičnoj knjizi rođenih imaju samo osobe čije je ime na izvodu ili je rođak te osobe. Upravo zbog toga takva vrsta dokaza ne postoji, no postoji drugi dokaz, a to je da je njezino rođenje objavljeno u Courrieru Picardu, dnevnim novinama regije Picardie, gdje je zabilježeno njezino rođenje 13. travnja 1953. godine.

'Anne-Marie, Jean-Claude, Maryvonne, Monique i Jean-Michel Trogneux s velikom radošću najavljuju dolazak svoje male sestre Brigitte', stajalo je uz objavu, no ne i fotografija.

Zlim jezicima nisu bili dovoljni ni drugi dokazi, poput one gdje je sedmogodišnja Brigitte objavljena na svoju prvu svetu pričest, ali i sa vjenčanja s prvim suprugom, bogatim bankarom Andreom-Louisom Auziereom. Prije nego što je 2017. ušla u Elizejsku palaču kao supruga najmlađeg predsjednika u francuskoj povijesti (njoj je tada bilo 64, a njemu 39 godina, op.a.), Brigitte je svojim učenicima rekla: 'Čut ćete glasine, istinite i laže, no ja nikada neću govoriti o njima.'