BIZARNA TEMA

Emmanuel Macron prvi put progovorio o glasinama da je njegova supruga rođena kao muškarac

09.03.2024 u 12:22

Bionic
Reading

Nakon što je njegova pokćerka u nedavnom intervjuu govorila o glasinama da je njezina majka rođena kao muškarac, francuski predsjednik Emmanuel Macron progovorio je po prvi put o toj temi – rekavši da su glasine 'lažne i izmišljene'

Emmanuel Macron (47) nije skrivao ljutnju i frustraciju koju osjeća zbog stalnih nagađanja o Brigitte Macron (70) s kojom se oženio 2007. godine.

'Najgora stvar su lažne informacije i izmišljeni scenariji. Ljudi im na kraju povjeruju i uznemiruju vas, čak i u vašoj intimi', rekao je Macron dok je držao govor na Međunarodni dan žena u petak, nakon što je u francuski ustav upisano zajamčeno pravo na pobačaj.

Rekao je da su transrodne tvrdnje o njegoovj supruzi tipične za mizogine online napade s kojima se žene moraju nositi svaki dan.

Podjetimo, dvije žene koje su tvrdile da je Brigitte Macron rođena kao muškarac kažnjene su 'simboličnom kaznom' smanjenom u žalbenom postupku prošlog lipnja. Također su tvrdile da su bile podvrgnute 'zastrašivanju od strane vlasti' dok su 'ultra zaštićeni' članovi pariškog establišmenta pokušavali prikriti 'državnu tajnu'.

One koje šire glasine o transrodnim osobama su Amandine Roy, 52-godišnja vidovnjakinja, i Natacha Rey, 48, koja se predstavlja kao slobodna novinarka. Obje su se pojavile na četverosatnom YouTube videu u prosincu 2021. (koji je u međuvremenu uklonjen) u kojem su tvrdile da je Brigitte zapravo rođena kao dječak po imenu Jean-Michel Trogneux 1953. godine. To je inače ime Brigitteina brata, a prije prvog braka zvala se Brigitte Trogneux.

  • +11
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: SYSPEO / Sipa Press / OLIVIER HUITEL / CRYSTAL PICTURES / CRYSTAL PICTURES / PROFIMEDIA

Također su tvrdile da Brigittein prvi suprug, André-Louis Auzière, zapravo nikada nije postojao prije njegove prijavljene smrti 2020., u dobi od 68 godina. Sudac je prvobitno kaznio dvije žene novčanom kaznom nakon što ih je obje proglasio krivima za klevetu. No, nakon žalbi, novčna kazna smanjena je na simboličnih par stotina eura.

Među svjedocima pozvanim na sud bili su Catherine i Jean-Louis Auzière, par bez djece koji živi u Deauvilleu u Normandiji, a koji je u rodbinskim odnosima s prvim suprugom Brigitte Macron. Natacha Ray je naime tvrdila da je Jean-Louis Auzière krivotvorio dokumente kako bi sakrio 'državnu tajnu' – da je njegova žena rodila svo troje Brigitteine ​​djece, uključujući Tiphaine Auzière.

Jean-Louis Auzière rekao je na svjedočenju: 'Radio sam s Brigitte do kraja 1980-ih, mogu vam potvrditi da ona nije muškarac.'

Sve strane u slučaju prihvatile su 'simbolične kazne' izrečene u žalbenom postupku kao konačnu nagodbu za ono što je postalo velika sramota za bračni par Macron. Ove bizarne glasine o Brigitte Macron pokupila je krajnja desnica 2022. dok je predsjednik vodio kampanju za reizbor te ih iskoristile za napad na njega.

Detalji ovog bizarnog slučaja ponovno su objavljeni nakon što je 40-godišnja Tiphaine Auzière, kći francuske prve dame, prvi put javno progovorila o tim optužbama. 'Zabrinuta sam se oko razine našeg društva kada čujem što kruži društvenim mrežama o tome da je moja majka muškarac.'

U istom intervjuu govorila je i o tome koliko je bila povrijeđena nakon što je kao 10-godišnje dijete otkrila da njezina majka viđa tinejdžera Emmanuela Macrona. Budući političar imao je samo 15 godina kada je započeo vezu s tada udanom majkom troje djece Brigitte Auzière, koja je tada imala 40 godina i predavala dramu u srednjoj školi La Providence u Amiensu, na sjeveru Francuske.