Tiphaine Auzière

Kći Brigitte Macron iskreno o bolnom razdoblju koje je proživljavala zbog skandalozne ljubavi svoje majke

10.03.2024 u 12:53

Bionic
Reading

Kći Brigitte Macron otkrila je da je toliko 'omražena' u Francuskoj zbog obiteljske poveznice s predsjednikom, koji izaziva razdor u zemlji, da je razmišljala o pisanju svoje nove knjige pod pseudonimom

Tiphaine Auzière (40) objavila je svoj književni prvijenac 'Assises' prošli tjedan, koji je u međuvremenu postao jedna od knjiga o kojoj se najviše govori u Francuskoj. Kad odvjetnica iz francuske provincije objavi debitantski roman, ne može se očekivati ​​da će privući veliku pozornost. No Tiphaine Auzière nije bilo tko, ona je pokćerka predsjednika Macrona, a njezina knjiga baca novo svjetlo na neobičnu dinamiku prve francuske obitelji.

Svom današnjem očuhu posvetila je i književni prvijenac. 'Emanuelu, koji mi je pokazao da ništa nije nemoguće', jedna je od posveta u knjizi.

Auzière je za britanski The Times je rekla: 'Postoje oni koji vas mrze, a da vas ne poznaju, drugi koji vas obožavaju, a da vas ne poznaju. Naučiš živjeti s tim.'

Auzière, čija je majka Brigitte udana za Macrona, rekla je da je bila prisiljena voditi teške razgovore s vlastitom djecom o tome kako će se drugi prema njima odnositi zbog braka njihove bake.

No čini se da se za sada dobro snalaze. 'Mislim da su i oni dosad već naučili živjeti s tim', dodala je.

Tiphaine Auzière ne krije da je proživjela 'bolno' razdoblje kao desetogodišnjakinja kada se njezina majka, učiteljica drame, zaljubila u svog maloljetnog učenika Emmanuela. O prvim mjesecima 'zabranjene' veze francuskog predsjednika i njegove supruge Brigitte nije se previše znalo, no proteklih dana zahvaljujući mlađoj kćeri francuske prve dame, našli su se u fokusu javnosti. Tiphaine Auzière, koja je samo šest godina mlađa od svog očuha, otkrila je kako su se ona i njezini stariji brat i sestra stvarno osjećali kad je tada 17-godišnji Emmanuel, izjavio da želi oženiti njihovu majku, tada 42-godišnju Brigitte.

  • +11
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: SYSPEO / Sipa Press / OLIVIER HUITEL / CRYSTAL PICTURES / CRYSTAL PICTURES / PROFIMEDIA

Auzière je otkrila kako su se ona i sestra Laurence (47) i brat Sebastian (49), koji su tada imali 17 i 19 godina, suočili s osudama i 'ogovaranjem' kada su vijesti o skandaloznoj romansi odjeknule u njihovoj maloj zajednici u francuskom gradu Amienu.

'Napadi, ogovaranja, osude. Još nije bilo doba društvenih mreža, ali živjeli smo u malom provincijskom mjestu. Sve se zna', rekla je Auzière.

Brigitte, čija je najstarija kći Laurence bila u istom razredu kao i Macron, bila je očarana njegovom 'iznimnom inteligencijom'. Njihova je romansa procvjetala i izazvala skandal. Roditelji su tada Macrona poslali u Pariz da pohađa drugu školu, ali njegova želja da bude sa svojom učiteljicom nije nestala. U intervjuu za magazin Paris Match, Brigitte Macron je prije nekoliko mjeseci izjavila da je rekla samoj sebi da će se Macron bude u Parizu 'zaljubiti u nekoga svojih godina', ali to se nije dogodilo.

Prva dama nastavila je objašnjavati da je 10 godina odgađala udaju za supruga zbog svoje troje djece. Brigitte se konačno udala za Macrona, državnog službenika u kasnim dvadesetima u to vrijeme, u Le Touquetu 20. listopada 2007. godine.

'Jedina prepreka bila su moja djeca. Uzela sam si vremena da im ne uništim živote. To je trajalo 10 godina, vrijeme da ih se stavi na tračnice. Možete zamisliti što su čuli. Ali nisam željela propustiti svoj život', rekla je Macron za Paris Match.

Prije nego što je upoznala Emmanuela, Brigitte je bila majka i supruga bankara, kojeg su obiteljski prijatelji opisali kao 'finog čovjeka s jakim moralnim kompasom'. André-Louis Auzière napustio je obiteljski dom 1994. iako se od Brigitte razveo tek 2006., samo godinu dana prije nego se udala za Macrona.