VJEČNI PRIJATELJI

Neraskidiva veza: Željko Bebek proslavio rođendan sa Selmom iz legendarne pjesme Bijelog dugmeta

26.08.2019 u 09:57

Bionic
Reading

Jedna od kultnih pjesama Bijelog dugmeta je 'Selma', pjesma koju je na debitantskom albumu legendarnog benda otpjevao njihov prvi pjevač, Željko Bebek. Selma Borić danas živi u Zagrebu, a Bebek ju je posjetio za njezin 90. rođendan

'Moja draga Selma proslavila 90-ti rođendan. Sretan rođendan od srca', poručio je Željko Bebek pored zajedničke fotografije na kojoj pozira sa junakinjom iz jedne od najvećih ranih uspješnica Bijelog dugmeta i nazdravljaju šampanjcem. Pjevač se nerijetko druži sa Selmom Borić u koju je Vlado Dijak bio toliko zaljubljen da je njeno putovanje na fakultet pretočio u jednu od najljepših ljubavnih pjesama.

Skladba je nastala 1949. godine. Selma Borić pjesnika, humoristu i boema Vladu Dijaka je upoznala kao šesnaestogodišnjakinja odmah nakon rata. Išla je vlakom na fakultet u Zagreb, a on je, ispostavit će se, bio strašno zaljubljen u nju, no to joj nikad nije smogao snage reći.

Izvor: Društvene mreže

Inače, Selma se udala se za Josipa s kojim je učila i koji joj bio drag, ali za kojeg je izjavila da nikad nije bila zaljubljena u njega. S njim je u braku od 35 godina dobila sina Danka, unuku Lanu i unuka Tina koji znaju za pjesmu i ponosni su zbog nje. Bavila se književnošću i objavljivala je knjige te tekstove u brojnim časopisima.

View this post on Instagram

... u posjeti kod moje drage Selme ... #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

'Često sam sretala Vladu na ulici, i na korzu na kojem sam često šetala sa prijateljicama. On je bio zaljubljen u mene, ali ja to tada nisam znala, jer mi nikada nije rekao. Jednom prilikom kada sam odlazila kući srela sam ga i on se ponudio da mi ponese kofere do kolodvora, tu smo se lijepo rastali i dok sam bila u kupeu čula sam da govori: 'Selma, ne naginji se kroz prozor”. Tek 1962. godine, otac mi je poslao novinski članak u kojem je bila objavljena pjesma 'Selma' i tada sam shvatila da je posvećena meni – prisjetila se. Kada je na poslu kasnije pričala o tome, kolege joj nisu vjerovale. Da bih ih uvjerila donijela je ploču, te je morala ići na raport kod direktora, jer je to bilo zaista neozbiljno s njezine strane. Kad je 1975. godine došla na zagrebački koncert Bijelog dugmeta obratila im se, a oni joj nisu vjerovali da je to Selma o kojoj pjevaju', ispričala je ranije Selma Borić.

KONCERT ZA PAMĆENJE

[FOTO/VIDEO] Željko Bebek raspametio publiku na prvoj večeri pučke manifestacije Spravišće

Pogledaj galeriju