PISMO MRŽNJE OD SUMJEŠTANA

Na vrhuncu slave Spice Girls, Mel B je osjetila rasizam na svojoj koži

14.06.2020 u 18:35

Bionic
Reading

Ubojstvo afroamerikanca Georgea Floyda potaknulo je globalni Black Lives Matter, a svoje iskustvo s rasisitčkom mržnjom u Velikoj Britaniji podijelila je slavna spajsica Mel B

Na vrhuncu slave Spice Girls devedesetih godina, Mel B je kupila kuću u tradicionalnom mjestu Marlow u okrugu Buckinghamshire, što se tamošnjim stanovnicima nije svidjelo pa su joj poslali grozno rasističko pismo.

'Činjenica da sam kupila nekretninu uznemirila je cijelo selo. Stiglo mi je pismo koje nije bilo samo pismo mržnje, nego pismo rasističke mržnje, što me potpuno šokiralo', rekla je za The Sun Mel B i podijelilča detalj iz pisma.

'Odlazi iz ovog sela, ne pripadaš ovdje i ne možeš kupiti nešto poput ovoga...', prisjeća se Mel B uvredljivog pisma i dodaje da je iako vrlo uznemirena tim pismom tamo pripremala sjajne i jako glasne zabave, kako bi mještanima dala pravi razlog za uznemirenost.

Unatoč tom lošem osobnom iskustvu, slavna spajsica ipak vjeruje da je Velika Britanija daleko inkluzivnija od većine drugih zemalja.

'Mislim da je došlo do ogromne promjene po pitanju rasa i kultura, jer smo malo educiraniji. Neke zemlje u tome još uvijek zaostaju', rekla je Mel B za The Sun.

Nije ovo jedino loše iskustvo koje je zbog rase doživjela. Ožiljke vuče još od odrastanja u rodnom Leedsu, o čemu je nedavno govorila za Daily Star.

Kao dijete bijele Britanke i oca crnca s karipskog otoka Nevis, Mel B je bila žrtva vršnjačkog nasilja.

'Još u osnovnoj školi sam shvatila kakav učinak boja moje kože ima na ostalu djecu, koja su me odjednom počela nazivati raznim pogrdnim imenima koja uopće nisam razumjela', prisjeća se Mel B, koja je loših iskustava imala i kad se pridružila bendu Spice Girls.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Sjećam se prvog snimanja videa za pjesmu 'Wannabe'. Imali smo veliki tim za stajling, a jedna od prvih stvari koja mi je rečena bilo je 'U redu, dakle moramo izravnati tu kosu'. Odlučno sam to odbila jer je kosa moj identitet', kaže Mel B i dodaje kako se njezina kosa razlikovala od kose ostalih djevojaka, ali da se o tome upravo i radilo u bendu Spice Girls, o slavljenju njihovih različitosti.

Ostale djevojke iz benda, Geri Horner, Victoria Beckham, Mel C i Emma Bunton, otkriva Mel B, stale su tada uz nju.