MOŽETE LI VJEROVATI

Victoriji Beckham koncerti na kojima nije sudjelovala donose više zarade nego njezine kolekcije odjeće

03.06.2020 u 18:26

Bionic
Reading

Nekadašnja članica hit postave Spice Girls Victoria Beckham prije godinu dana mnoge je razočarala jer se odbila priključiti grupi što je 90-ih palila i žarila svjetskom pop scenom na novoj povratničkoj turneji. Kako stvari stoje, čini se da je gospođa Beckham imala pomno smišljen plan

Kada su prije skoro dvije godine započeli pregovori oko ponovnog okupljanja hit ženske glazbene skupine Spice Girls, koju su činile Geri Horner, Mel C, Mel B, Emma Bunton i Victoria Beckham, posljednja navedena članica odbila je sudjelovati u takvom velikom pothvatu. Victorija Beckham tada je kao prioritet navela svoju obitelj, modno carstvo koje razvija već dugih 12 godina i ostale obveze.

Ostale članice, bez obzira na njezinu odsutnost, lani su odradile turneju koja im je osigurala nekoliko milijuna funti zarade. Osim toga, time je prihod kompanije Spice Girls Limited sa 124 tisuće funti porastao na 4,5 milijuna funti. Ono što je sada isplivalo u javnost nevjerojatna je činjenica da je Victorija Beckham, unatoč odsutnosti s pozornice, u džep spremila petinu zarade s turneje.

Politika je to ugovora koji su sve članice potpisale kada su tek kretale u zajednički biznis. Kao peta suvlasnica kompanije, gospođa Beckham imala je jednako pravo na dio zarade kao i ostale članice.

Britanski mediji doznali su da je riječ o iznosu od milijun funti, od čega je 700 tisuća odmah proslijedila u svoju modnu kompaniju koja već godinama bilježi gubitke.

‘Ironija svega je to da se Victorija udaljila od svih članica i svojim potezima pokazala da ju više nije briga za Spice Girls te je pokušala izgraditi sebe kao potpuno novu osobu u modnom svijetu. No na koncu joj koncerti na kojima nije ni sudjelovala donose više zarade nego njezine kolekcije odjeće’, govore upućeni u financijsku situaciju slavne Britanke.

Nedavno se 46-godišnjakinja također našla na meti kritika nakon što je od države odlučila tražiti poticaje kako bi isplatila primanja svojim zaposlenicima zbog koronavirusa, unatoč činjenici da na privatnom računu ima preko 335 milijuna funti.

Zgrozila je potom javnost kada je obitelj Beckham digla kredit kako bi si priuštila luksuzan penthouse u Miamiju. Nakon toga, samo po sebi, postavilo se pitanje je li Victorija mogla drugačije postupiti u cijeloj situaciji.

No nije to prvi put da se uz njezino ime vežu financijski problemi.

U samo 12 godina poslovanja njezinog modnog brenda već je 11 puta završavala s gubicima iz koje ju je morao ‘vaditi’ nitko drugi negoli njezin suprug David Beckham, a hoće li se isti scenarij ponoviti ove godine, vidjet ćemo tek na isteku 2020.