KRALJ WILLEM-ALEXANDER I KRALJICA MAXIMA

Može li romantičnije od ovog: Nizozemski kralj na 20. godišnjicu ponovno zaprosio svoju suprugu i to na istom mjestu kao i prvi put

19.02.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Obožavatelji nizozemske kraljevske obitelji u nevjerici su dočekali najnoviji objavu njihovog voljenog kralja Willema-Alexandera koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj je rekreairao svoje zaruke s kraljicom Maximom

Prije dva tjedna kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima proslavili su 19. godišnjicu svoga braka, a tim povodom na službenom Instagram profilu nizozemskog kralja objavljena je fotografija na kojoj on kleči nasred zaleđenog jezera, koje se nalazi u sklopu kraljevske palače Huis Ten Bosch u Hagu.

Kraljevski par, koji danas ima 53, odnosno 49 godina te imaju zajedno tri kćeri, zaručio se u ožujku 2001. godine, a grandiozna ceremonija vjenčanja održana je u veljači 2002. godine.

'Više od godina kasnije, na istom mjestu. Uživamo na ledu', stoji pored fotografije na kojoj kraljevski par u opuštenoj atmosferi i svakodnevnoj odjeći uživaju kližući po ledu. U jednom trenutku kralj je kleknuo nasred leda i odlučio ponovno zaprositi svoju voljenu suprugu.

  • +7
Kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima Izvor: EPA / Autor: REMKO DE WAAL

Willem-Alexander postao je nizozemski kralj u travnju 2013. godine, naslijedivši tron nakon abdikacije njegove majke, kraljice Beatrix. Par ima tri kćeri - princezu Catharinu-Amaliju (17), princezu Alexiju (15) i princezu Ariane (13).