NEZADOVOLJNI ODABIROM GLUMACA

Kreatorica 'Prijatelja' našla se na meti kritika: 'Voljela bih da sam tada znala ono što znam danas'

08.06.2020 u 23:40

Bionic
Reading

Kultna serija 'Prijatelji' koja četvrt stoljeća zabavlja gledatelje ispred malih ekrana našla se na meti kritika zbog nedostatka raznolikosti, a kreatorica serije Marta Kauffman priznala je da je njezina odluka da u seriji glume većinom bijelci bila pogrešna

Legendarna serija 'Prijatelji' u posljednje vrijeme sve je više kritizirana zbog glumačke postave koju čine isključivo bijelci, piše BuzzFeed. Nakon smrti crnca Georgea Floydea koja je diljem SAD-a, ali i u brojnim drugim zemljama svijeta, pokrenula lavinu prosvjeda, javnost sve glasnije iskazuje nezadovoljstvo zbog odabira glumačke postave.

Otkako je serija na Netflixu predstavljena novoj generaciji fanova, mnogi gledatelji primijetili su kako u seriji nedostaje raznolikosti, a nezadovoljni su i načinom na koji se prikazuju žene i pripadnici LGBT zajednice.

Svima dobro poznati glumci u seriji bili su bijelci, dok su se crnci pojavljivali uglavnom u minornim i privremenim ulogama. David Schwimmer je još u siječnju otkrio da je redatelje i druge kreatore serije poticao da zaposle više osoba drugačije boje kože, a Lisa Kudrow otkrila je da misli da serija nikada ne bi imala šest bijelaca u glavnim ulogama da je napravljena 2020.

Nakon smrti Georgea Floyda i njome izazvanih prosvjeda kreatorica serije Marta Kauffman priznala je svoju pogrešku i rekla da nije uspjela učiniti dovoljno da doprinese različitosti.

'Voljela bih da sam tada znala ono što znam danas. Donijela bih drugačije odluke', rekla je Kauffman.