'opasne djevojke'

Amanda Seyfried prisjetila kako je otela ulogu Blake Lively, ali i što je pomislila kada ju je prvi put vidjela

02.03.2023 u 13:31

Bionic
Reading

Uloga u filmu 'Mean Girls' promijenila je život glumice Amande Seyfried te ju plasirala u čaroban svijet uspješnih glumica. Ipak, mnogi ne znaju da je njezin lik trebala igrati Blake Lively, koja je na kraju ispala iz postava filma te sreću i uspjeh pronašla u drugom teen filmu

Teen filmovi i teen serije imaju posebno mjesto u srcu! Bez obzira na to kojoj generaciji pripadate, svaka generacija ima neki svoj film ili seriju koja ima svojstvo momentalnog transportiranja u neki paralelni svijet prepun slatkih tinejdžerskih drama. Amanda Seyfried svoje je ime izgradila uz pomoć filma 'Mean Girls', gdje je glumila uz neka već istaknuta imena u svijetu filma, a na audiciji je upoznala i glumicu Blake Lively, koja ju je osvojila ljepotom.

Na audiciji za film 'Mean Girls' mlada Amanda bila je očarana što se nalazi u društvu Lindsay Lohan kojoj je pripala glavna uloga i Lacey Chabert koja je u filmu glumila Gretchen Wieners. I Lohan i Wieners već su bile poznatije u svijetu filma, a Seyfried tek je tražila svoje mjesto u Hollywoodu.

Film koji prati tinejdžericu koja seli iz Afrike u okruženje američke srednje škole u kojem vladaju tri 'opasne djevojke' postigao je velik uspjeh, a citati iz filma i danas se rado upotrebljavaju.

Amanda Seyfried na audiciju je stigla iz Pennsylvanije s velikim snovima kako će igrati sada već kultni lik zločeste Georgine George. Prijave za film okupile su mnoge ženske glumice koje su htjele svoj biti dijelom filmskog tima, a među njima je bila i Blake Lively, koju do tada nije poznavala. 'Blake nisam poznavala, ali samo se sjećam da sam mislila da je prekrasna, mislila sam kako je ona savršena Karen. Jer ja sam bila Regina u sobi, ali stvari se mijenjaju', prisjetila se glumica svojih početaka.

Amanda je aplicirala za ulogu Regine George i njezino čitanje na audiciji prošlo je vrlo dobro. Bila je savršena u ulozi Georgine, no producent Lorne Michaels predložio je da glumica ipak utjelovi Karen.

Uloga Regine George na kraju je pripala Rachel McAdams i danas je teško zamisliti da je ikako drugačije.

Blake Lively ostala je bez uloge u kultnom filmu 'Mean Girls', no uloge u tinejdžerskim projektima ipak ju nisu zaobišle. Kao 16-godišnja djevojka dobila je glavnu ulogu u filmu 'Čarobne hlače' (The Sisterhood of the Traveling Pants), a najznačajnija njena uloga je ona u seriji 'Tračerica' (Gossip Girl). Godine 2007. pojavila se u ulozi Serene Van der Woodsen, s kojom je ostvarila najveći uspjeh te koja joj je otvorila vrata za daljnje uspješne projekte u kojima je sudjelovala.

  • +8
Amanda Seyfried Izvor: Profimedia / Autor: Maarten de Boer for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia