ZVIJEZDA SERIJE 'YOU'

Popularnost je Pennu Badgleyju donijela vojsku pratitelja, a jedino zbog čega žali su scene seksa koje je snimao

27.02.2023 u 06:27

Bionic
Reading

Nova, 4. sezona hit serije ‘You’ podijeljena je u dva dijela, a drugi dio na Netflix stiže 9. ožujka. Nakon prvih epizoda i dalje se kritika i publika ne mogu usuglasiti je li riječ o remek-djelu ili totalnom fijasku, no jedno je sigurno - Penn Badgley ponovno je u prvom planu

I četvrta sezona Netflixove hit serije, kratko i jasno nazvane ‘You’, koja prati život Joea Goldberga, a kojeg je utjelovio Penn Badgley, polučila je izniman interes javnosti. A nakon prvog dijela, objavljenog početkom veljače, i prije dolaska drugog dijela 4. sezone, najavljenog za 9. ožujka, komentara nije nedostajalo - i dok je kritika oduševljena, gledatelji smatraju da ‘fali ono nešto’.

Za one koji su možda zaboravili radnju, i treća sezona pratila je fiktivnog serijskog ubojicu Joea Goldberga koji sa suprugom i djetetom seli u samo naizgled mirnu četvrt Madre Linda, želeći započeti miran obiteljski život. No scenarij im je pripremio sve samo nego to.

Glavni glumac Penn Badgley svjetsku je slavu stekao zahvaljujući ulozi Dana Humphreyja u još jednoj televizijskoj hit seriji - ‘Gossip Girl’, odnosno ‘Tračerica’, gdje mu je djevojka na malim ekranima, ali i u stvarnom životu bila Blake Lively. Upravo njoj je danas zahvalan što ga je tijekom trogodišnje veze, od 2007. do 2010., odvukla od loših navika.

  • +17
Penn Badgley Izvor: Profimedia / Autor: Dennis Van Tine / Avalon / Profimedia

U intervjuu za Variety, koji je nedavno dao, sve je pojasnio: ‘Kao bilo komu tko iskusi određeni stupanj slave i bogatstva, predstavljena mi je univerzalna istina da ne samo da vam to ne čini život boljim ili lakšim, već zapravo može uvelike zakomplicirati stvari i učiniti vas prilično nesretnim. Nikad nisam bio suicidalan, ali sam svakako bio u očaju. Da budem iskren, nikada se nisam borio sa sadržajem. Blake nije pila i mislim da me naša veza na neki način spasila da ne odem tim putem.’

Šest sezona provedenih u ulozi Dana Humphreyja itekako je utjecalo na njegov život, a Pennu je trebalo isto tako dugo da se 'riješi' toga da ga svi isključivo povezuju s ulogom u 'Tračerici'. Te 2007., kada je imao tek 20 godina, preko noći je nestala sva anonimnost u kojoj je do tada uživao i postao je instant celebrity. Cijela ekipa serije imala je horde i horde obožavatelja koji su ih pratili u stopu, baš kao i paparazzi, koji im nisu dali mira, a posebnu je pažnju privlačila upravo njegova veza s Blake. Sve to iznenadilo je uvelike i njega, jer nije mislio da je zanimljiv javnosti.

You - trailer 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Neviđena slava teško mu je padala, zbog čega je krenuo tražiti način da se 'oslobodi' svega i u tome mu je uvelike pomogla vjera, točnije Bahá'í. Riječ je o monoteističkoj religiji čiji pripadnici slijede učenja Bahá'u'lláha i vjeruju da je Bog jedan, da sve religije potječu od istog Boga i da je čovječansvo jedno. Kao Bahá'i se počeo deklarirati u svibnju 2015. godine i zahvaljujući vjeri, priznaje, pronašao je toliko tražen mir.

Penn Dayton Badgley rođen je 1. studenog 1986. godine u Baltimoreu kao sin Duffa i Lynne Murphy Badgley. Njegov otac bio je novinar koji je potom postao stolar, da bi se kasnije bavio gradnjom kuća, potom i politikom, kada je 2008. donio odluku da se kandidira kao član stranke zelenih za guvernera Washingtona.

Kao jedino dijete, Badgley je pohađao Woolridge Elementery, a potom se prebacio u St. Christopher’s School u Richmondu. Već se tijekom tih dana počeo interesirati za glumu te je bio angažiran u radu dječjeg kazališta Seattle, kao i malog kazališta Pine Nut Players. Njegova majka bila mu je najveća podrška, zbog čega je i radila razne poslove kako bi mu mogla platiti sate glume jer se, kada je imao 12 godina, razvela od njegovog oca.

Godinama kasnije priznao je da je školu napustio sa samo 14 godina i nakon što je položio ispite, krenuo na koledž Santa Monica, da bi se kasnije prebacio na fakultet u Južnoj Karolini. Ono što ga je još povezalo s Blake Lively bila je činjenica da su se oboje neko vrijeme školovali od kuće.

Selidba u ranoj dobi u Kaliforniju donijela je i neke novosti, a Badgley je ubrzo počeo snimati dječje glasove za radijske postoje u Hollywoodu. Najupečatljiviji angažman zasigurno mu je bio glas Super Marija u videoigrici, koji je snimao 1999. i 2000. godine.

A onda je došla ponuda za prvu malu ulogu u humorističnoj seriji ‘Will & Grace’, nakon čega je stiglo još nekoilko ponuda, što za televizijske serije, što za filmove, no sve se promijenilo 2007., kada je dobio ulogu Dana Humphreyja u seriji ’Tračerica’, snimljenu po istoimenoj knjizi Cecily von Ziegesar. Zanimljivo je da je ulogu prvo odbio, no nakon što producenti nisu uspjeli pronaći nikoga tko bi im odgovarao umjesto njega, na kraju je pristao i nije pogriješio jer kritika, ali i gledatelji, nisu ga prestali hvaliti. Uspjeh su potvrdile i nominacije za Teen Choice Award, kojih je tijekom godina stiglo čak šest.

Tračerica Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Badgley je glumio ‘običnog’ učenika koji je krenuo u školu s mladom i bogatom ekipom s Upper East Sidea u New Yorku i zapravo im je bio savršena protuteža. A ta protuteža donijela mu je i nevjerojatnu popularnost s kojom se teško nosio i koju zapravo nije očekivao u tolikom obimu.

Paralelno je snimao film za filmom, a s ekipom se okušao i u glazbenim vodama pod imenom M O T H E R, koje je naknadno pretvoreno u MOTHXR. People ga je 2011. svrstao na listu 25 ljepotica i seksi muškaraca, a Buddy TV mu je dodijelio 75. mjesto na listi 100 najseksi muškaraca.

Šlag na torti bila je upravo uloga u Netflixovoj seriji ‘You’, koja se godinama borila s time vole li je kritičari i publika ili ne, no da je polučila itekakav uspjeh, govori upravo činjenica da uskoro stižu i posljednje epizode četvrte sezone. Zanimljivo je da ni ta uloga nije bila nešto što je želio snimiti, no na kraju je pristao. Kako je rekao, glumiti nekog poput Joea Goldberga nije ga privlačilo, no zahvaljujući toj ulozi Humphrey je napokon, barem malo, otišao u zaborav.

Ono što ga je posebno brinulo bile su scene seksa kojima nije bio vičan, a problem je bio i u tome što kada je produkcija započinjala 2017. nije postojao koordinator za intimnost. Cijela serija zapravo se vrti oko Goldbergovih romantičnih fiksacija te ima pregršt scena seksa.

Takve scene pričinjavaju mu nelagodu, iako ih je tijekom karijere snimio veliki broj. 'To nije mjesto na kojem se osjećam ugodno. Taj aspekt Hollywooda za mene je oduvijek bio jako uznemirujući, a taj aspekt posla i ta granica oduvijek su bili nešto s čime se zapravo ne želim 'igrati'', rekao je. Kako ističe, radije bi da nije morao nikada snimiti scene seksa.

'Vjernost u vezi iznimno mi je važna. I to je zapravo i bio jedan od razloga zbog kojih sam u početku želio odbiti ulogu. Nisam to nikada nikome rekao.'

A ono što je nevjerojatno je to da je Badgley kao Joe Goldberg toliko privlačan obožavateljima da su oni, po pitanju njega, poprilično pohotni. Društvene mreže prepune su konverzacija u kojima njegovi obožavatelji tvrde da ne žele ništa više u životu nego da ih on uhodi i otme. Ne treba čuditi da je Badgley užasnut time.

Kada je riječ o privatnom životu, nakon trogodišnje veze s Blake Lively, od 2011. do 2013. bio je s još jednom glumicom, Zoe Kravitz, a onda je 2014. započeo vezu s pjevačicom Domino Kirke, s kojom se i vjenčao 27. veljače 2017. u njujorškoj vijećnici. Oženivši Dominu, pristao je postati očuh njezinom sinu Cassiusu, kojeg je imala iz braka s glazbenikom Morganom O’Kaneom, da bi u kolovozu 2020. dobili zajedničko dijete - još jednog dječaka.

Put do njega za njih nije bio nimalo lagan, jer je, kako su i javno govorili, Domina imala dva spontana pobačaja.