DODJELA NAGRADA

25. Porin: Trijumf Mije Dimšić

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 23.03.2018 22:41
  • Objavljeno 23.03.2018 u 22:39
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Ako je netko pobjedio na 25. dodjeli glazbene nagrade Porin onda je to svakako bila Mia Dimšić s nevjerojatnih šest statuica od devet nominacija

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin u splitskoj Spaladium Areni dodijeljene su statue u 23 kategorije. Tri Porina osvojio je album ‘Život nije siv’ u izvedbi Mije Dimšić. Album je dobitnik u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe, najbolje produkcije, gdje je statuu dobio Branimir Jovanovac, a naslovnica albuma autora Vjekoslava i Ivana Crnojevca te Branka Hollingsworth Nara, proglašena je i najboljim likovnim oblikovanjem. Mijin drugi album ‘Božićno jutro’ dobitnik je Porina za najbolji album popularno duhovne glazbe, a producenti albuma su Goran Martinac, Domagoj Pavin te Damir Bačić, piše na službenoj stranici Porina.

  • +23
  • +20

Poznati na Porinu

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

U kategorijama klasične glazbe trijumfirao je Pavao Mašić odnosno njegov album ‘Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge’ koji je dobitnik u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, najbolje snimke klasične glazbe, gdje su statuu dobili Božidar Pandurić i Alan Šnajder te najbolje produkcije albuma klasične glazbe, a producent albuma je sam Mašić. Zanimljivo je da su u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbe dva dobitnika jer su imali jednak broj glasova, a to su Bruno Vlahek za skladbu ‘Bruno Vlahek: Sonata za klarinet i klavir op. 42’ i Olja Jelaska za skladbu ‘Olja Jelaska: Rodinovia meditacija’.

  • +18
  • +15

Dodjela glazbene nagrade Porin 2018.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Elvis Stanić dobio je Porin za najbolji aranžman skladbe ‘Rusulica’, koju izvodi Oliver Dragojević, a nalazi se na albumu ‘Air/Zrak”. S Ivanom Popeskićem Stanić je dobio I Porin za najbolju snimku albuma ‘Air/Zrak”. Oliver Dragojević dobitnik je statue za najbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu ‘Rusulica’, sa Stanićeva albuma.

Parni Valjak za singl ‘Vrijeme’ dobitnik je Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a album ‘Live in Pula’ dobitnik je u kategoriji najboljeg koncertnog albuma. Također Marijan Brkić - Brk i Nenad Zubak dobitnici su Porina za najbolju produkciju albuma ‘Live in Pula’. U toj kategoriji Porin za najbolju produkciju dobio je i Branimir Jovanovac za Mijin album ‘Život nije siv’ jer su imali jednak broj glasova.

Matija Dedić ima najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) ‘Male ljubavi (susreti)’ te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu ‘Potraži me u predgrađu’ koju izvodi s Merimom Ključo.

U kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe dobitnik je Kozmodrum s albumom ‘Gravity’, kojeg je producirao Janko Novoselić, najbolja skladba jazz glazbe je ‘Kambal’ autora Zvjezdana Ružića u izvedbi Zvjezdan Ružić Sexteta, a najbolja izvedba jazz glazbe je skladba ‘Punch’ u izvedbi Chuija i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Najbolji album pop-foklorne glazbe ima klapa Luka ‘Zbog ljubavi’, a producenti albuma su Olja Dešić I Sveto Popović, najbolji album za djecu je ‘Tri praščića/Slavuj’ u izvedbi Damira Urbana, Damira Martinovića - Mrleta, Mateja Zeca i Zorana Prodanovića - Prlje, a u produkciji Igora Karlića dok je najbolji povijesno-tematski album ‘100 originalnih pjesama’ Ive Robića, urednika Bojana Mušćeta. Najbolji album s raznim izvođačima je ‘64. Zagrebački festival’ čiji je umjetnički direktor Neno Belan, a najbolji video broj imaju 2Cellos za ‘Game of Thrones’, koji je režirao Darko Drinovac.

Autor: YouTube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!