UOČI DODJELE NAGRADE

Mia Dimšić otkrila što bi je posebno razveselilo

Mia Dimšić

Mia Dimšić

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Po mnogočemu je prošla godina bila u znaku mlade talentirane kantautorice, a njezin vrtoglavi uspjeh nastavio se i u ovoj godini. Miljenica domaće publike u neumorno održava koncerte diljem Hrvatske, a u srijedu navečer Mia Dimšić nastupila je u sklopu popularnog glazbenog programa 'Par Nepar Music Box' u zagrebačkoj pivnici. Za tportal je uoći dodjele nagrade Porin ispričala je li je 9 nominacija iznenadilo i ima li zavisti na sceni

Par Nepar Music Box glazbeni je program koji se održava svake srijede i ugošćuje brojne glazbene goste u Pivani koji zajedno s vrsnim glazbenicima Antom Gelom i Branimirom Mihaljevićem gostima Pivane donose prave glazbene poslastice. Ovog puta ondje je nastupila Mia Dimšić koju su glazbenici između pjesama 'izrešetali' pitanjima.

Publika koja je uživala u njezinim izvedbama je tako doznala za njezinu prvu dječačku ljubav - Dinu Jelusića čiju je pjesmu s dječjeg Eurosonga 'Ti si moja prva ljubav' otpjevala uz svoje uspješnice te poneku obradu. Otkrila je da je prije gitare i ukulelea naučila svirati tamburu, da joj je jedan od najdražih glazbenika Oliver Dragojević, da se za pet godina i dalje vidi u glazbenom svijetu, a za deset kao obiteljska žena. Upravo je Miji uz producenta i dugogodišnjeg glazbenog suradnika Damira Bačića, najveća podrška. Tako ju je na ovaj koncert došla slušati 13 mjeseci starija setsra.

Mia Dimšić nastupila je s vrsnim glazbenicima Antom Gelom i Branimirom Mihaljevićem u Pivani

Mia Dimšić nastupila je s vrsnim glazbenicima Antom Gelom i Branimirom Mihaljevićem u Pivani

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

'Presretna sam jer nisam očekivala ni upola toliko nominacija. Ljudski je nadati se nečemu pa sam mislila da ću imati možda jednu-dvije, ali ovo je zaista nevjerojatno. Najviše bi mi značio kipić Porina za album godine. Lijepo je naći se u kontekstu s drugim vrlo uspješnim i poznatim kolegama jer je riječ o nagradi stručnog tijela. Ta nagrada je samo dodatni vjetar u leđa da se oko svega potrudim još više. Posebna mi je čast što sam se našla u konkurenciji s Josipom Lisac u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Najviše me iznenadila nominacija za moj božićni album. Očekujem dobro druženje s kolegama i odličnu zabavu u Splitu', ispričala nam je Mia koja je ove godine nominirana u čak devet kategorija za glazbenu nagradu Porin.

Iako postoje oni kojima njezin uspjeh smeta, skromna i uvijek pozitivna glazbenica kaže da nikad nije osjetila zavist od kolega jer svatko ima svoje mjesto na sceni. 'Moj najveći uspjeh je što sam dokazala sebi, svojim bližnjima i publici da se od glazbe može živjeti, i to od one koju ti želiš', poručila je.

Uspješna Osječanka nikad ne miruje pa tako uz redovite nastupe radi i na novim stvarima. 'Ubrzo ćemo predstaviti još jedan singl s prvog albuma, pjesmu 'Do posljednjeg retka' i s time ćemo zatvoriti to poglavlje, a na jesen kreće potpuno nova glazbena priča i novi zvuk', najavila je Mia.

  • +16
  • +13

Mia Dimšić u Lisinskom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Krume IVanovski/Croatia Records