UOČI DODJELE NAGRADE

Mia Dimšić otkrila što bi je posebno razveselilo

15.03.2018 u 13:18

Bionic
Reading

Po mnogočemu je prošla godina bila u znaku mlade talentirane kantautorice, a njezin vrtoglavi uspjeh nastavio se i u ovoj godini. Miljenica domaće publike u neumorno održava koncerte diljem Hrvatske, a u srijedu navečer Mia Dimšić nastupila je u sklopu popularnog glazbenog programa 'Par Nepar Music Box' u zagrebačkoj pivnici. Za tportal je uoći dodjele nagrade Porin ispričala je li je 9 nominacija iznenadilo i ima li zavisti na sceni

Par Nepar Music Box glazbeni je program koji se održava svake srijede i ugošćuje brojne glazbene goste u Pivani koji zajedno s vrsnim glazbenicima Antom Gelom i Branimirom Mihaljevićem gostima Pivane donose prave glazbene poslastice. Ovog puta ondje je nastupila Mia Dimšić koju su glazbenici između pjesama 'izrešetali' pitanjima.

Publika koja je uživala u njezinim izvedbama je tako doznala za njezinu prvu dječačku ljubav - Dinu Jelusića čiju je pjesmu s dječjeg Eurosonga 'Ti si moja prva ljubav' otpjevala uz svoje uspješnice te poneku obradu. Otkrila je da je prije gitare i ukulelea naučila svirati tamburu, da joj je jedan od najdražih glazbenika Oliver Dragojević, da se za pet godina i dalje vidi u glazbenom svijetu, a za deset kao obiteljska žena. Upravo je Miji uz producenta i dugogodišnjeg glazbenog suradnika Damira Bačića, najveća podrška. Tako ju je na ovaj koncert došla slušati 13 mjeseci starija setsra.

'Presretna sam jer nisam očekivala ni upola toliko nominacija. Ljudski je nadati se nečemu pa sam mislila da ću imati možda jednu-dvije, ali ovo je zaista nevjerojatno. Najviše bi mi značio kipić Porina za album godine. Lijepo je naći se u kontekstu s drugim vrlo uspješnim i poznatim kolegama jer je riječ o nagradi stručnog tijela. Ta nagrada je samo dodatni vjetar u leđa da se oko svega potrudim još više. Posebna mi je čast što sam se našla u konkurenciji s Josipom Lisac u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Najviše me iznenadila nominacija za moj božićni album. Očekujem dobro druženje s kolegama i odličnu zabavu u Splitu', ispričala nam je Mia koja je ove godine nominirana u čak devet kategorija za glazbenu nagradu Porin.

Iako postoje oni kojima njezin uspjeh smeta, skromna i uvijek pozitivna glazbenica kaže da nikad nije osjetila zavist od kolega jer svatko ima svoje mjesto na sceni. 'Moj najveći uspjeh je što sam dokazala sebi, svojim bližnjima i publici da se od glazbe može živjeti, i to od one koju ti želiš', poručila je.

Uspješna Osječanka nikad ne miruje pa tako uz redovite nastupe radi i na novim stvarima. 'Ubrzo ćemo predstaviti još jedan singl s prvog albuma, pjesmu 'Do posljednjeg retka' i s time ćemo zatvoriti to poglavlje, a na jesen kreće potpuno nova glazbena priča i novi zvuk', najavila je Mia.

  • +16
Mia Dimšić u Lisinskom Izvor: Promo fotografije / Autor: Krume IVanovski/Croatia Records