ZVIJEZDE PO DOMAĆE

Tko su najbolje plaćene hrvatske glumice

29.06.2012 u 13:18

Bionic
Reading

Iako su nulama daleko od holivudskih kolegica, neke od hrvatskih glumica izborile su se za više nego pristojne honorare. Studio donosi popis najbolje plaćenih hrvatskih glumica

Na vrhu liste najbolje plaćenih glumica, kako piše Studio, nalazi se Judita Franković koja je u posljednje vrijeme jedna od naših najzaposlenijih filmskih i televizijskih glumica. Tako je samo prošle godine snimila čak četiri filma – kratki film 'Zima', 'Ćaća', 'Djeca jeseni' i 'Sonja i bik', glumila je u dramskoj seriji 'Loza', a trenutno snima seriju 'Počivali u miru'.

Kako se honorar za glavnu žensku ulogu u filmu kreće do 100, odnosno 140 tisuća kuna bruto, dok se honorar za serije za najbolje plaćene glumice kreće od 1200 do 1500 eura po epizodi, Judita je u džep pospremila popriličnu svotu novca.

Na Juditinom tragu prošle je godine bila i Leona Paraminski, poznatije ime od Judite, zbog čega neki kalkuliraju da je upravo ona na tronu zbog najveće zarade.

Kao najskuplje glumice za angažman i dalje slove Zrinka Cvitešić i Nataša Janjić koje su, navodno, preskupe domaćim producentima, no zato dvostruko zarade u koprodukcijama.

U kategoriju najbolje plaćenih glumica spadaju, kako piše Studio, i Ksenija Pajić, Ecija Ojdanić, Bojana Gregorić Vejzović, Sanja Vejnović te Ksenija Marinković, dok se o honoraru Alme Price za ulogu u filmu 'Halimin put' tek nagađa.

Dobro zarađuju i glumice u sapunicama, do 5000 eura mjesečno, a Nataša Janjić je uspjela zaraditi i u kazalištu. Uz plaću u matičnom kazalištu Gavella, Nataša, kako saznaje Studio, u vanjskim projektima zaradi i do 1000 kuna neto po danu, odnosno predstavi.

Kako za Studio objašnjava jedan domaći producent, 'film donosi slavu, angažman u seriji egzistencijalnu sigurnost, a reklamne kampanje onu pravu zaradu'. Ako se pak držimo toga, raspored na tronu bi bio sličan jer su i Judita i Leona u posljednje vrijeme snimile i ponešto reklama, tako da su i na toj strani dobro naplatile svoje glumačke usluge.