SKYE IZ MORCHEEBE

'Svjesna sam svoje sreće, radim posao iz snova!'

26.11.2016 u 11:30

Bionic
Reading

Polovica britanskog producentskog dvojca grupe Morcheeba, Skye Edwards i gitarist Ross Godfrey drugi put ove godine predstavit će se hrvatskoj publici. Ovog puta to će biti u Tvornici kulture, a uoči večerašnjeg nastupa, Skye je za tportal otkrila voli li odlaziti na turneje, što joj se sviđa u Hrvatskoj i namjerava li upoznati Zagreb

Na ljetnom šibenskom koncertu snimili su spot za najavni singl novog albuma 'Light of Gold', koji su u međuvremenu i objavili, tako da u Tvornicu dolaze s novim materijalom.To ne znači da se bend odrekao starih pjesama jer najveći hitovi i dalje čine okosnicu njegove setliste.

Prije dvije godine odlaskom člana Paula Godfreyja Morcheeba se raspada, a na scenu stupate kao Skye & Ross. Koliko promjena imena znači i neki novi glazbeni projekt koji nudite svojoj publici?

Recimo da smo samo promijenili ime, Paul je napustio bend pa ja i Ross više nismo mogli koristiti ime Morcheeba. U glazbenom smjeru se nismo puno mijenjali.
Završili smo turneju po Americi i Kanadi. Dosta smo nastupali u Rusiji i Europi, najviše u Velikoj Britaniji gdje smo svirali na mnogim festivalima ovog ljeta. Naredih tjedana smo u Istočnoj Europi, a u 2017. čeka nas turneja u Australiji i na Novom Zelandu.

Kombinirate li na nastupima nove pjesme sa starim hitovima Morcheebe?

Uglavnom sviramo nekih deset pjesama Morcheebe, one omiljene publici poput 'The Sea', 'Blindfold', 'Otherwise', 'Blood Like Lemonade'. Dobro se slažu s našim novim pjesmama.

Volite li turneje?

Obožavam, putujem svijetom i pjevam. Svjesna sam itekako svoje sreće. Za mene je to posao iz snova.

Ovo nije prvi put da nastupate u Hrvatskoj?

Uvijek mi je veliki užitak boraviti u Hrvatskoj. Zadnji put kad sam bila upoznala sam divne ljude, njihova topla dobrodošlica me oduševila.

Namjeravate li posjetiti neke zagrebačke klubove, osjetiti ritam grada?

Ništa od toga jer putujem sa svojom 18-mjesečnom kćeri na koju čuva moja svekrva dok nastupam i radim. Beba se budi u ranu zoru zbog čega nije moguće partijati po noći i brinuti se o djetetu sljedećeg dana.