TATJANA JURIĆ

'Ovo mi je ljeto najveći izazov naučiti slovenski'

22.07.2015 u 11:14

Bionic
Reading

Iako ponedjeljkom na HTV-u vodi TV Bingo Show, a svakodnevno čujemo i s Narodnog radija, Tatjana Jurić već se stigla okupati. I to nekoliko puta! Lijepa Zagrepčanka koja slovi za jednu od naših najljepših voditeljica, svoju mirnu ljetnu oazu pronašla je u rodnom Skradinu, a nama je između ostalog otkrila i zašto u ove vruće ljetne dane želi naučiti slovenski

Stignete li se ovoga ljeta okupati uz angažman na HTV-u i Narodnom radiju?
O da! Već mi je uspjelo ukrasti vikend, dva za kupanje kod mojih u Skradinu! Bit će vremena za sve! Sedmi mjesec mi je još udaran što se posla tiče, i na radiju i na televiziji sam full speed, ali u kolovozu ću ipak usporiti poslovni tempo. Bit ću slobodna od obveza na Narodnom, vraćam se u svoju šihtu od jeseni, ali će mi ljeto ipak ostati radno jer TV Bingo ide svakog ponedjeljka uživo! Ipak, ne smeta me to, dobro sam organizirana!

Kako izgleda vaš idealni ljetni odmor?
Daleko od svih u društvu dragih ljudi! Raščupana i neopterećena, nakon dan dva, izgubim pojam o vremenu i to me najviše opušta. Usto, ljeto je i prilika za kakvo novo putovanje! Jako ih volim i trudim se ljeti posjetiti barem jednu novu destinaciju koju još nisam.


Tatjana na ljetovanju u Egiptu

Koje vam je ljeto najviše ostalo u sjećanju kao najljepše?
Ima ih puno, da sad  ne izdvajam, ali kao i drugima, ljeto je vrijeme kad usporimo tempo i kad imamo više vremena za druženje s dragim ljudima, za posjet obitelji, jednostavno - za uživanje u životu! Ipak, ljeto otprije nekoliko godina nije mi ostalo u nekom lijepom sjećanju jer sam se tada opraštala s bakom za koju sam bila jako vezana. Ne bih ga zaboravila, no sigurno mi je bilo jedno od tužnijih. Ali tako to ide. Danas su to zapravo lijepe uspomene, zajednički trenuci kojih se rado sjetim baš tijekom ljetne dokolice.

Pamtite li neku ljetnu ljubav?
Sad kad malo bolje razmislim, nisam od ljetnih ljubavi! Eto! Ništa od mene na ovom polju. A sad mi je vrijeme već otišlo! (smijeh).

A anegdotu?
Ima ih mali milijun, osobito ove godine kada su bratove curice, nećakinje kod nas pa je svaki dan mala avantura. I izazov! Najveći mi je izazov ovoga ljeta savladati slovenski, odnosno dječje slikovnice i priče koje svaku večer prije spavanja čitam curama. Na slovenskom. E, to trebate čuti! Kažu cure da sam, citiram, urnebesna. Moj brat, naime, s obitelji živi u okolici Trsta, ali na slovenskoj strani, u Sežani. Cure su Slovenke koliko i naše, pa onda one mene uče slovenski, a ja njih hrvatski.


Voditeljica uživa u druženju sa starijom nećakinjom Zojom

Hoćete li otići do Dubrovnika kod dečka? Kako ondje najradije provodite vrijeme?

Otići ću do Mirjana u Francusku sigurno, a nadamo se da ćemo onda i zajedno u Dubrovnik. Taj je grad naša nezaobilazna ljetna stanica. A tu je i druženje u obiteljskom krugu.

Jeste li odabrali datum vjenčanja?
Odabrali smo mi već svašta, ali opušteno! Puno smo u poslu i kada ulovimo zajedničke slobodne trenutke, jednostavno si ne želimo nametnuti još posla. A i ne želimo to odraditi tek toliko da odradimo. Ima vremena za to.


 S partnerom Mirjanom zaručila se prošle godine