PONEDJELJAK NA MFF-U

'Obrana i zaštita' nakon Pule kreće u osvajanje Motovuna

29.07.2013 u 15:27

Bionic
Reading

U ponedjeljak na Motovun Film Festivalu možete pogledati apsolutnog pulskog pobjednika 'Obranu i zaštitu' i 'Raj: Ufanje' Ulricha Seidla te poslušati nastup benda Parno Graszt i Ilije Rudmana u sklopu kluba Žedno uho

16. Motovun Film Festival je u Motovun na pet dana, od 27. do 31. srpnja, doveo veliku količinu pozitivne festivalske energije, ljubitelja filma i filmova koji imaju i zaslužuju pažnju. U nedjelju je zaključen drugi dan festivala koji je prošao u odličnom ozračju i uz velik broj sretne publike, a kao filmski hitovi istaknuli su se 'Frances Ha', moderna crno-bijela strip bajka koja ispituje kako se prožimaju imati i željeti. Veliku pažnju publike izazvali su i 'Kauboji', filmska adaptacija apsolutne uspješnice kazališta Exit o osam autsajdera koji pokušavaju napraviti kazališnu predstavu, kao i drugi dio trilogije poznatog Ulricha Seidla 'Raj: Vjera' koji je na noćnom motovunskom trgu preispitao odnos između križa braka i križa vjere.

Prvoj večernjoj projekciji na Trgu prethodila je dodjela nagrada za održanu Trku za teran. Tako su pobjednici utrke Ivica Brajković i Ingrid Nikolešić pred svima prisutnima stali na klackalicu i osvojili terana istarskih vinara koliko su teški. Utrka je održana u suradnji s udrugom Vinistra koja je pobjednicima osigurala nagrade u obliku najboljih istarskih vina.

Izmjena u rasporedu ponedjeljkom je otkazani Doručak u Motovunu te će se doručak sa slavnim Ulrichom Seidlom i glumicom Mariom Hofstatter održati u utorak u uobičajeno vrijeme Doručka u Motovunu: u 11:30 na terasi ispred hotela.

Iz programa ponedjeljkom izdvajamo radionicu Transmedia Gameplay predavačice Jasmine Kallay, Q&A sa scenaristom filma 'Good Vibrations' Glennom Pattersonom i ekipom iz filma 'Skidanje' te filmove 'Bez struje' (r. Fahad Mustafa i Deepti Kakkar), 'Obrana i zaštita' (r. Bobo Jelčić, Hrvatska), 'Vespa' (r. Diana Groó, Mađarska, Srbija), 'Dobre vibracije' (r. Lisa Barros D`Sa i Glenn Leyburn, UK, Irska) te 'Raj: Ufanje' (r. Ulrich Seidl, Austrija, Njemačka, Francuska).


U 21 sat u Kinu Trg dodijelit će se nagrada 50 godina koju Motovun Film Festival dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su pola stoljeća svog rada posvetili filmu, a ove godine se po prvi puta dodjeljuje scenaristu – Mirku Kovaču.

Treći dan Motovun Film Festivala završit će se koncertom benda Parno Graszt te nastupom Ilije Rudmana u sklopu kluba Žedno uho čije je gostovanje na Motovun Film Festivalu omogućio Iskon, generalni sponzor ovogodišnjeg festivala.