SRBIJA UZVRAĆA UDARAC

Neki protiv Brene u Zagrebu, a neki protiv Colonije u Beogradu

Bionic
Reading

Kako piše Slobodna Dalmacija, nakon što je dance grupa Colonia za 8. listopada zakazala gostovanje u beogradskom Sava centru, pojedini mediji u Srbiji usprotivili su se nastupu hrvatskih glazbenika zbog njihova sudjelovanja na lipanjskom koncertu potpore Branimiru Glavašu u Tomislavgradu

Srbijanski časopis Alo! pod naslovom 'Ustaše!!!' proziva članove Colonije uz navod da nemaju morala, jer, bez obzira na činjenicu što su pjevali nepravomoćno osuđenom ratnom zločincu, dolaze u Beograd uzeti novac od srbijanske publike. Pritom se podsjeća na slučaj Lepe Brene, zbog čijeg se koncerta u dijelu hrvatskih medija također digla hajka. Brena na situaciju s Colonijom nije imala komentara, ali zato jest Tomislav Jelić iz Colonije.

'Colonia je, kao i 99 posto hrvatskih glazbenika, profesionalno i bez emocija uključena u praćenje različitih izbora - parlamentarnih, lokalnih ili predsjedničkih. Ove smo godine bili na tri strane. Pjevali smo za SDP u Zagrebu, Željka Keruma i HDSSB u Osijeku. Svi su ti kandidati i pobijedili. Nastup u Tomislavgradu bio je slavljenički, jer su neki od osnivača porijeklom odatle. Svatko ima pravo na izbor angažmana', objasnio je za Alo! Tomislav Jelić, a odgovorio je i na upit novinara bi li Colonia pjevala i Ratku Mladiću, osumnjičeniku za ratne zločine. 'Ne bi, jer to nije stranka koja postoji u Hrvatskoj, kao što ne pjevamo ni za stranke u Sloveniji i BiH', poručio je Jelić.