MEĐUNARODNO NATJECANJE

Mirko Fodor u radijskoj bitci

31.01.2016 u 14:26

Bionic
Reading

Večeras će se u 20 sati održati 'Radio Battle', međunarodnomo radijsko glazbeno natjecanje u organizaciji talijanskoga javnog radijskog kanala RAI 2 u kojemu će se natjecati i naša ekipa. Radio Battle svjetska je radijska glazbena igra, a iz studija Drugoga programa Hrvatskoga radija u eter će se glazbom otisnuti voditelji Mirko Fodor i Monika Lelas Halambek

'Ovo je drugo izdanje Radio Battlea u kojem sudjeluje 16 zemalja, a bore se tako da svaka radijska stanica prezentira svoju playlistu i osvaja slušatelje pjesama. Twitter je platforma putem koje se glasuje isključivo u tih sat vremena showa. U našem slučaju, to je nedjeljom od 20  do 21 sat. Ne zaboravite biti uz nas i tvitati #radiobattleHR', rekla nam je radijska voditeljica Monika Lelas Halambek. Ona i Mirko Fodor objasnili su nam kako su se pripremali za večeras.

'Upisali smo borilačke vještine, pohađali motivacijski seminar i postdiplomski iz Twittera. Iako djeluje vrlo jednostavno, zapravo je popriličan zalogaj sudjelovati u takvom projektu jer moraš prepoznati puls publike i osvojiti ih svojom radijskom prezentacijom, odnosno osobnošću', kaže Mirko Fodor.


Adut naših voditelja je u dugogodišnjem radijskom iskustvu

Otkrili su nam kako se Hrvatski radio našao u tom međunarodnom natjecanju.
'Međunarodni odjel HRT-a bio je na europskoj prezentaciji ovog projekta i tada su nas kontaktirali, budući da znaju da volimo izazove, i upitali želimo li sudjelovati. Mi smo pristali i tada su nam kolege s talijanske radijske stanice RAI2 poslali i službenu pozivnicu. Aduti su nam možda ti da smo i Mirko i ja duže u ovom poslu od naših konkurenata. I računamo na naše  slušatelje', objasnila je Monika.

'U sportskim smo natjecanjima uvijek kao nacija ujedinjeni, pa budimo onda i u ovoj priči', dodaje Mirko Fodor. Odabrali su, kažu, ono što je trenutno 'najvrćenije' u radijskom eteru Hrvatske, nešto što poziva mlađu populaciju da bude uz Twitter i nešto što je naš dobar izvozni proizvod.


Mirko i Monika vodit će program na engleskom
'Upotrijebit ćemo sve moguće oružje jer naš šarm proizlazi iz naše monumentalnosti. Imat ćemo scenografiju, idemo streamom na web i može nas se i gledati. Slavit ćemo i jedan rođendan u eteru te pokazati kako se radi radijski show', pohvalio se Mirko. On i Monika emisiju će voditi na engleskom jeziku što im, kažu, ne predstavlja nikakav problem.

Postoji i nagrada za pobjednika u Radio Battleu.
'Nagrada je simbolična, riječ je o peharu koji je dao izraditi RAI2. Finalna emisija emitira se uživo iz Milana u travnju i nadamo se da ćemo biti tamo. Opasna je konkurencija, ali ne gubimo nadu. Pobjeda nam je slatki izazov', ističe Mirko Fodor.