28. STUDENOGA

Lovely Quinces u Malom pogonu Tvornice kulture

17.10.2013 u 10:04

Bionic
Reading

Lovely Quinces, mlada splitska kantautorica, održat će koncertnu promociju svog prvog EP-a 'No Room For Us' u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 28. studenoga

Lovely Quinces, pravim imenom Dunja Ercegović, u rekordnom roku osvojila je domaću publiku i medije, a sad je na najboljem putu da isto učini i mnogim državama
izvan naše regije.

No Room For Us' sadrži, dakako, samo djelić Dunjinog repertoara, ukupno pet pjesama, ali pametno odabranih i snimljenih tako da sadrže esenciju njezinih nastupa na kojima osvaja glasom, spontanošću i glazbom koja zvuči kao da nije iz ovih krajeva. 'Perjanica hrvatskog kantautorskog izričaja', 'jedna od globalno najrazumljivijih glazbenica stasalih ovdje u proteklih deset godina', 'upute su možda jednostavne, ali ne završi svaki recept s ovako odličnim rezultatom', samo su neki od hvalospjeva upućenih Dunji uz napomene da 'ovu kantautoricu morate čuti' i da nije teško zamisliti da njezine pjesme 'pjeva netko poput Zooey Deschanel u kakvom srcedrapajućem indie filmu'.

Lovely Quinces - 'Wrong House'

Ogroman hype koji je prati u domaćem undergroundu polako se prelijeva izvan granica Lijepe Naše. Samo u listopadu Dunja je nastupila prvo u Beču i Cagliariju, a zatim se uputila i preko oceana, u Kanadu i SAD. Prvi nastup održan je u Chicagu, nakon kojeg je slijedio New York jučer, a od danas do subote predstoji joj čak pet koncerata u Torontu na tamošnjem Indie Weeku. Po povratku u Hrvatsku nastupit će u novootvorenom riječkom Klubu 16. studenoga te u Malom pogonu Tvornice kulture. Svirka u Tvornici bit će njezin jedini nastup u Zagrebu do kraja godine.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 20 kuna, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 25 kuna za ulaz. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture i sistem Entria (entrio.hr).