NOVA USLUGA

Zrakoplovne karte Croatia Airlinesa možete kupiti i na MaxTV-u

28.12.2010 u 11:56

Bionic
Reading

Korisnicima MaxTV-a dostupna je usluga kupnje zrakoplovnih karata Croatia Airlinesa u vlastitom domu. Riječ je o novoj interaktivnoj usluzi hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika, koja je razvijena kao dio projekta IPTV – interaktivni sadržaji u sklopu MaxTV-a u suradnji s HT-om, vodećim pružateljem telekomunikacijskih usluga u Republici Hrvatskoj

Ova interaktivna IPTV usluga korisnicima MaxTV-a, odnosno putnicima Croatia Airlinesa koji su prethodno obavili rezervaciju u jednoj od poslovnica Croatia Airlinesa ili preko Kontakt centra (tel: 01/ 66 76 555), omogućuje kupnju zrakoplovnih karata, u svom domu, kad god to požele, jednostavno, brzo i učinkovito uporabom daljinskog upravljača za biranje televizijskih kanala na MaxTV-u.

Croatia Airlines želi još više svoju uslugu približiti korisnicima, a informacije o tvrtki, redu letenja, stanju u prometu i uvjetima putovanja učiniti što dostupnijima. Evo kako:

Pritiskom tipke Internet na daljinskom upravljaču najprije se dolazi do sadržaja Interaktivni servisi, a daljnjom navigacijom na televizijskom ekranu pojavljuje se podsadržaj Croatia Airlines sa šest vrsta usluga - Plati rezervaciju, Status leta, Red letenja, Prije leta, Nazovi me i Besplatni SMS. Slova i brojevi upisuju se isto kao i na mobitelu.

Ako se korisnik MaxTV-a, odnosno putnik, prilikom rezervacije zrakoplovne karte ne odluči za plaćanje, tada od Kontakt centra Croatia Airlinesa dobiva SMS poruku sa standardnom šesteroznamenkastom šifrom rezervacije (PNR). Korištenjem opcije Plati rezervaciju korisnik unosi navedenu šifru i slijedi daljnje upute za kupnju.
Karte se mogu platiti s pet kreditnih kartica American Express, Diners, Visa, Mastercard i JCB, a poslije uspješne kupnje na elektronsku (e-mail) adresu putnika dolazi potvrda o uspješnoj transakciji te elektronička karta.

Interaktivni sadržaji Croatia Airlinesa na MaxTV-u nude više skupina informacija o letovima i uslugama hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika. Pod Status leta dostupne su informacije o planiranim (Schedule) i točnim (Actual) vremenima polijetanja i slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa. Izborom opcije Red letenja moguće je provjeriti pojedine letove na određeni datum, a opcija Prije leta putnicima nudi popis korisnih informacija prije leta i za vrijeme leta. Također, moguće je koristiti se i opcijom Nazovi me preko koje korisnik upisuje svoje kontakte, a dobiva povratni poziv iz Croatia Airlinesa.

Tehnološko rješenje ove IPTV usluge temelji se na naprednim internetskim tehnologijama i sadrži on-line razmjenu podataka između rezervacijskog sustava Croatia Airlinesa i MaxTV platforme HT-a. Istodobno je riječ i o nastavku razvoja e-commerce projekta Croatia Airlinesa u sklopu kojega je u posljednjih šest godina razvijeno više usluga – rezervacija i plaćanje zrakoplovnih karata preko interneta i telefona; plaćanje i izdavanje elektroničke karte na bankomatima PBZ-a; web check in usluga; Let po mjeri i druge.

Vrijednost zajedničkog projekta Croatia Airlinesa i HT-a već je prepoznata kao inovativni i uspješni hrvatski visokotehnološki proizvod (hardware i software). Naime, u sklopu ovogodišnje dodjele nagrada Vidi awards 2010 u organizaciji medijske kuće VIDI, usluga IPTV osvojila je nagradu Teslino srebrno jaje za drugo mjesto u konkurenciji VIDI e-inovation u velikim tvrtkama.