ČISTOĆA I ZDRAVLJE

Znate li nakon koliko dana trebate oprati pidžamu

29.05.2020 u 14:00

Bionic
Reading

Kad smo kod kuće, najbolje se osjećamo u udobnim komadima poput trenirke, tajica, T-shirta ili pak pidžame koja je za mnoge tijekom izolacije postala dnevna uniforma

OK, jasno nam je kako je globalna pandemija promijenila naše svakodnevne navike te da smo silom prilika boravili u svojem domu ne mareći puno za stajlinge.

Ne treba ni spominjati onu uzrečicu koju smo naučili još u vrtiću kako je čistoća pola zdravlja, a osobito u vrijeme straha od zaraze, higijenske mjere podignute su na još višu razinu i u vlastitom domu.

Ako ste pak imali dvojbi oko toga nakon koliko dana treba oprati trenirku ili pidžamu, evo odgovora na pitanja.

Američki institut za čišćenje (ACI) donio je preporuke o tome kako često bi se trebala mijenjati odjeća osobito tijekom trajanja mjera zaštite od koronavirusa kada je većina ljudi više vremena provodila kod kuće - i duže boravila u pidžami.

Prema Američkom istitutu za čišćenje pidžamu je najbolje oprati nakon tri do četiri nošenja. Ako se tuširate prije nošenja pidžame, možete ju nositi i još nekoliko puta prije pranja. Isto pravilo vrijedi i za trenirke.

Dakako, ako pidžama ili trenirka ima mrlju, treba je oprati što prije dok je mrlja još svježa jer se tad uspješnije može odstraniti.

Ne treba podsjećati da se s dolaskom toplijeg vremena, više i znojimo, pa je samim time češće potrebno prati odjeću koju nosimo. Ako vježbate jogu ili radite nešto u kući, presvucite se u čistu i udobnu odjeću.

Plahte se preporučuje prati jednom tjedno.