TRÈS CHIC

Željni ste neke promjene? Neka vas nadahnu frizure ovih divnih Francuskinja

20.05.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Kad je u pitanju stil, modne zaljubljenice uvijek se radno inspiriraju stilom Francuskinja koje su, kad je u pitanju moda i ljepota, nepresušna inspiracija

Osim što briljiraju svojim modnim stilom, Francuskinje očaravaju i besprijekornim frizurama koje bismo i sami rado isprobali.

Nenametljivo, prirodno, moderno, trendi, a opet tako chic, lijepe francuske fashionistice stalno nas iznova oduševljavaju i svojom kosom.

Još otkad je francuski bob postao ultimativni must have, ne možemo se prestati diviti stajliš Francuskinjama.

Francuski frizer David Mallett ističe kako je trik u tzv. nesavršenoj savršenosti, odnosno da je potrebno postići izgled koji najbolje odgovara strukturi kose i njezinom prirodnom padu.

Francuskinje obožavaju prirodne tonove kose, osobito suptilne pramenove i pomalo razbarušene frizure koje izgledaju kao da su tek ustale iz kreveta.

Žele postići opušten izgled, premda su zapravo uložile puno truda oko svoje kose.

U posljednje vrijeme klijentice Davida Malletta najradije traže čupavu, slojevitu frizuru s vibrom otkačenih 70-ih, na tragu omražene fudbalerke.

Ova raskošna frizura, koja odgovara osobama s ravnom, valovitom i kovrčavom kosom, bit će reinterpretirana na francuski način 2021. godine, a da neće izgubiti svoj retro karakter. Sve u svemu, riječ je o estetici koja se odmiče od strogih linija i izgleda nevjerojatno cool. Bitno je da je kosa slojevito ošišana kako bi se postigao volumen. I nimalo nebitno, prilikom stiliziranja kosa ne smije izgledati previše savršeno.

'Boja mora biti nedefinirana i u više tonova koji se stapaju prema korijenu i bez vidljivih prijelaza', savjetuje Mallet.

Pa ako ste i vi ljubiteljica francuskog chica, evo nekoliko odličnih frizura koje će vas potpuno očarati.