SAVRŠENO ZA JESEN

Želite isprobati nešto novo i ukusno? Piletina s mozzarellom i šljivama potpuno će vas očarati

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 11.11.2022 18:30
  • Objavljeno 11.11.2022 u 11:34
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

Dojadila su vam pileća prsa u umaku od gljiva ili pečena piletina s krumpirićima? Sigurni smo da će vas ovo jelo zanimljivo jelo bogatog okusa oduševiti, a nije ni previše komplicirano

Što kažete na prefine pileće rolice punjene šljivama i mozzarellom? Ovo jesensko jelo je raskošnog i neobičnog okusa te uspješno spaja slatku i meku notu svježeg sezonskog voća, kremast nadjev od sira i sočnu piletinu. Savjet: Ne zaboravite pričvrstiti rolice čačkalicom kako se ne bi otvorile tijekom pečenja.

Evo kako ćete ih pripremiti:

Sastojci:

  • 8 pilećih filea
  • 8 kriški slanine
  • 100 g mozzarelle u kuglicama
  • 600 g šljiva
  • 1 luk, 1 češanj češnjaka
  • 200 ml pileće juhe
  • svježi timijan
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • bijeli papar, sol

Priprema:

Šljive operite i narežite na četvrtine. Dio ostavite za umak. Rasporedite pileći file, posolite i popaprite te u sredinu stavite 2-3 mini kuglice mozzarelle i dva komadića šljive. Zarolajte po dužini i omotajte ploškom slanine. Probodite čačkalicom da se ne otvore. Luk i češnjak jako sitno nasjeckajte.

Pripremite dublju tavu u koju ste stavili 4 žlice maslinovog ulja. Zapržite rolice s obje strane. Kad je gotovo, izvadite čačkalice i stavite sa strane.

U istoj posudi popržite luk i češnjak dok luk ne postane staklast. Dodajte preostale šljive i kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte pileću juhu, kuhajte 5 minuta i dodajte soli po potrebi.

U posudu stavite pileće rolice, prokuhajte u umaku i kad je gotovo na vrh stavite nekoliko grančica svježeg timijana.

Poslužite dok je toplo i dobar tek!