UKUSNO I JEDNOSTAVNO

Još niste ništa pripremili za ručak? Ovaj brzopotezni recept je za prste polizati

27.10.2022 u 13:22

Bionic
Reading

Rijetki su oni koji ne vole jela koja uključuju klasik talijanske kuhinje - tjesteninu pa nemate nikakvu ideju za današnji obrok, ovaj brzi recept spasonosno je rješenje

Za pripremu jednostavnog no vrlo ukusnog jela, poslužit će bilo koja vrsta tjestenine, a trebaju vam još gamberi, malo vrhnja, sira i peršina. Pa na posao!

Sastojci:

350 g tjestenine po izboru

200 g gambera

vrhnje za kuhanje

1 kriška parmezana

djevičansko maslinovo ulje

sol, svježi peršin

bijeli papar

Priprema: 

Tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi vrijeme koje je proizvođač naveo na pakiranju. Gambere koje ste prethodno dobro oprali, pirjajte u velikoj tavi na malo ulja te začinite solju i paprom. Dodajte vrhnje i kuhajte par minuta. Tjesteninu ocijedite i dobro pomiješajte s gamberima. Nasjeckajte svježi peršin, pospite ga po tjestenini i po vrhu naribajte parmezan.

Poslužite dok je toplo. I u slast!