RECEPTI ČITATELJA

Zdravi popečci od zobenih pahuljica i kelja

12.12.2013 u 08:09

Bionic
Reading

Ako mislite da zdrava jela ne mogu biti ukusna i neodoljiva, ovaj će vas recept potpuno razuvjeriti

Sastojci:
1 čajna šalica zobenih pahuljica
2 jušne žlice sojinih ljuskica
1 jaje
3 lista kelja (veličine dlana)
luk, češnjak
žlica vegete
brašno, krušne mrvice
sol, papar
ulje za prženje

Priprema

Listove kelja stavimo u slanu kipuću vodu i ostavimo da prokuha 10-ak minuta, izvadimo iz vode i ostavimo da se malo ohladi, u jednoj posudi izmiješamo zobene pahuljice, sojine ljuskice, sitno sjeckani luk i češnjak, vegetu i malo papra, zalijemo s oko dva decilitra vrele vode u kojoj se kuhao kelj, poklopimo i pustimo da odstoji oko 15 minuta.

U ohlađenu smjesu dodamo jedno jaje, sitno narezani kelj i dobro promiješamo (ako nam je smjesa premekana, dodamo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu oblikujemo u popečke, uvaljamo u mješavinu brašna i krušnih mrvica te pržimo na vrućem ulju dvije do tri minute sa svake strane (prilikom izrade, ruke malo namočimo vodom da nam se smjesa ne lijepi za ruke). Uz popečke od zobenih pahuljica i kelja poslužimo dinstanu heljdu i salatu od matovilca.

Recept nam je poslao čitataelj Dalibor Đelender iz Pitomače

Svoje omiljene blagdanske recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala