NEUGODNO IM JE

Zašto žene lažu o svojim kilogramima

09.02.2012 u 08:55

Bionic
Reading

Dvije trećine žena laže o svojoj težini, a četiri kilograma prosječan je iznos za koji smanjuju svoju pravu težinu, pokazuje istraživanje

Žena koju ste upravo pitali koliko ima kilograma u prosjeku je četiri kilograma teža nego što vam je priznala, otkrilo je britansko ispitivanje po kojem se kilogrami najčešće 'gube' kad žene razgovaraju s partnerom, najboljom prijateljicom, čak i mamom.

Prosječna žena oduzima četiri kilograma od vage, a jedna od pet će se pretvarati da je čak 6,5 kilograma lakša. Jedna od šest žena odlazi toliko daleko da na strojevima u teretani upisuje manju težinu jer joj je neugodno zbog svojih pravih kilograma. Zbog vlastitih laži četvrtina žena redovito kupuje pogrešan konfekcijski broj.

Istraživanje, kojim je ispitano 2000 žena, naručio je britanski proizvođač tjestenine, a njime se otkrilo da žene ne lažu samo o svojoj težini, nego i o konfekcijskom broju, veličini grudnjaka, pa čak i broju cipela. Najgora je stvar, interpretiraju se rezultati, što žene ponavljanjem tih malih laži uvjere i sebe.

Čak 17 posto žena izrezat će etikete s odjeće i grudnjaka da bi nastavile glumiti da su vitkije. Jedna od deset će čak lagati o svojoj visini dodajući si nekoliko centimetara, piše Daily Mail