VELIKA ZABRINUTOST

Zašto je ženama teže u krizi nego muškarcima?

30.04.2013 u 10:35

Bionic
Reading

Posebno osjetljiva kategorija su majke koje su zabrinute zbog budućnosti svoje djece

Teret recesije na svojim leđima najviše osjećaju žene, otkriva najnovije istraživanje. Oko 66 posto žena zabrinuto je zbog porasta troškova života. To isto zabrinjava i 56 posto muškaraca.

Istraživanje pokazuje i kako je 55 posto ispitanika pod velikim stresom zbog posla i novca, odnosno stres nikada dosad nije bio toliko izražen. Kako otkrivaju ispitanici, najveći osjećaj stresa im stvara bitka iz dana u dan koju prati strah hoće li sutra imati što jesti i hoće li uspjeti platiti račune.

Posebno osjetljiva kategorija su majke koje su zabrinute zbog budućnosti svoje djece. Oko toga se brine 43 posto majki i 10 posto manje očeva. Žene su i inače preuzele vodstvo u krizi. Upravo one vode svoju obitelj iz dana u dan kako bi osigurače što bolju egzistenciju.

Istraživanje otkriva da su žene vrlo snalažljive u tome – prebacuju se u jeftinije supermarkete, kupuju jeftinije robne marke, pažljivo gospodare energetskim resursima te nastoje i štedjeti novac. Sve u svemu, postale su prave čarobnice u nošenju sa životnim poteškoćama.