KACIGA PRIJE SVEGA

Zabio se glavom u rampu, spasila ga kaciga!

15.05.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Ovaj video je preblesav da bi bio istinit. A i zrnat, kako to već sigurnosne kamere znaju biti. U njemu vozač skutera dolazi ravno na prijelaz preko pruge i uopće ne percipira šarenu, crveno-bijelu rampu ispred samih tračnica…

Slijedi izravan udarac glavom, ali ne i teža ozljeda. Naime, skuteraš nije baš jurio, tako da je prošao samo s glavoboljom, pretpostavljamo. O tome kako bi sve izgledalo da nije imao kacigu ne isplati se špekulirati.

A onda dolazi vlak. Okej, ne baš lokomotiva s kompozicijom vagona, nego više onako mini verzija lokomotive na kojoj sjedi četiri-pet nekakvih majstora. Da ispod svira glazba iz Looney Tunesa, za volanom sjedi zec, a da je na skuteru bio izvjesni patak, ovo bi bila tipična scena iz crtića… Uz, recimo, nakovanj koji mu pada na glavu na kraju.

Ovako je još jedan podsjetnik da ni za živu glavu ne sjedate na skuter, bicikl ili motocikl bez kacige. Odnosno suprotno, upravo za živu glavu trebate nositi kacigu. Nezgoda vreba kad se najmanje nadate. Baš poput oksimorona, ali to je druga priča.