NAJČEŠĆI STEREOTIPI

Za ovaj horoskopski znak mnogi misle da je buntovnik bez razloga, distanciran i hladan

28.01.2024 u 07:26

Bionic
Reading

Trenutno vladajući zračni znak povezan s kućom prijateljstva, društvenih skupina i rada za opće dobro, Vodenjak slovi kao neovisni humanist

Na glasu je i zbog sklonosti naprednim rješenjima i razmišljanju izvan zadanih okvira. Mnogi ga vide kao buntovnika bez razloga, što je samo napola točno: buni se, ali često s razlogom. Radije razmišlja svojim umom nego da se povodi za općeprihvaćenim mišljenjem i slijedi nametnute konvencije.

Pogledaj detaljni horoskop

Vodenjake prate negativni stereotipi poput ignoriranja tuđih problema, distanciranosti i emocionalne praznine u osobnim odnosima. 'Vole grupe, ali su prema pojedincima skoro ravnodušni', tvrdnja je koja se pripisuje ovom znaku. Razmotrimo najraširenije stereotipe o Vodenjaku.

Često se čini da im manjka zanimanja za tuđe probleme i emocionalne drame, no to je samo zato što se u njih ne uključuju, već ih radije promatraju sa strane, nastojeći ostati objektivni kad svi ostali izgube glavu. Intelekt im omogućuje da sagledaju stvari iz svoje originalne perspektive i daju koristan savjet.

  • +7
Jennifer Aniston je Vodenjak, rođena je 11. veljače 1969. Izvor: Profimedia / Autor: MATT BARON/BEI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / JUAN RICO / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Tko ih bolje upozna, otkrit će da nisu hladni i otuđeni. Vodenjaci su odani prijatelji koji imaju puno toga dati ljudima s kojima se zbliže. Nisu najbolje rame za plakanje ako očekujete da će plakati s vama, no dat će vam podršku, kroz razgovor ući u dubinu problema i ponuditi dobro rješenje.

  • +9
Princeza Charlene je Vodenjak, rođena je 25. siječnja 1978. Izvor: Profimedia / Autor: OLIVIER HUITEL / CRYSTAL PICTURES / CRYSTAL PICTURES / PROFIMEDIA

Suprotno stereotipu, sposobni su razviti kvalitetan odnos i s onima koji nisu njihovi ideološki istomišljenici. Točno je da imaju osebujne ideje koje se suprotstavljaju tradiciji, ali ne odbacuju ljude različitih stavova od svojih. Jedino je izgledno da će s njima češće burno raspravljati.

  • +3
Amal Clooney je Vodenjak, rođena je 3. veljače 1978. Izvor: Profimedia / Autor: ROB LATOUR / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / MATT BARON/BEI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kad je o romantičnoj sferi riječ, prati ih glas nedokučivih osobenjaka nesklonim dugotrajnom intimnom vezivanju. Istina je da katkad održavaju napola ljubavne i napola prijateljske odnose, ali ako nekog ozbiljno zavole, pokazuju da su topli i suosjećajni ispod površine. Kad poklone srce, spremni su za dugu i ozbiljnu vezu. Da bi ona uspjela, bitno ih je ne sputavati.