NIC GALWAY

Za adidasovog dizajnera ove tenisice su najbolja modna investicija

29.11.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Samba, Superstar, Gazelle… Nic Galway, viši potpredsjednik globalnog dizajna u adidasu, recenzirao je najlegendarnije tenisice brenda s tri pruge

Galwayu možemo zahvaliti reizdanja najlegendarnijih tenisica iz adidasove radionice... Ali i zvjezdane suradnje, koje više ne brojimo, s mladim kreatorima i umjetnicima, u sklopu projekta adidas Originals (čiji je prepoznatljivi trolistni logo nastao 1972. godine) .

Od 1999. trese ustaljeni poredak industrije tenisica i poigrava se kodovima njemačkog brenda, udahnuvši mu novi život. On je mozak koji stoji iza adidasove suradnje s Rafom Simonsom, Pharrellom Williamsom, Rickom Owensom, Stellom McCartney, Yohjijem Yamamotom, povratka legendarnih tenisica Superstar i Gazelle, a zaslužan je i za nastanak modela NMD, Pure Boost i Tubular.

U razgovoru za modnu bibliju Vogue, Galway je otkrio što za njega čini nezaboravni model tenisica, ističući da su svi modeli nastali s nekom svrhom.

'Netko se zapitao: 'Kako bismo mogli stvoriti proizvod za ovo? Zatim su počeli razmišljati o tome kako najbolje odgovoriti na ovo pitanje umjesto da pokušavaju nacrtati tenisice. Stoga su donosili odluke koje su imale smisla. I onda uvijek imam dojam da s manjkom resursa, donosimo više dobrih odluka', istaknuo je uzimajući za primjer legendarne tenisice Superstar i Samba koje su jednostavni i prije svega praktični modeli.

  • +4
Adidas Samba Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas promo

Kao dizajner, Galway se uvijek raduje vidjeti kako modni konzumenti usvajaju tenisice iz adidas radionice.

'Kada smo, primjerice, stvorili NMD model, zamišljali smo ga kao dio urbanih, nomadskih lookova, no onda su ga žene počele nositi s odijelima, što je puno bolja zamisao od naše', otkrio je za Vogue naglašavajući koliko je važno imati otvoren um.

'Sambe se danas nose potpuno drugačije. Uvijek morate imati otvoren um i razmišljati o silueti i proizvodu, a ne o izgledu'.

'Morate izabrati onaj model koji vam najviše odgovara i kupiti da biste ga nosili. Osobno imam samo tri ili četiri para tenisica koje nosim svakodnevno i radim na tome da traju cijelu sezonu, a često i duže', njegov je odgovor na pitanje što bi savjetovao osobama koje se žele počastiti prvim parom tenisica s potpisom adidasa.

'Zašto posjedovati tenisice koje ne planirate nositi? Već tri godine imam isti par Samba tenisica, koje nosim svaki tjedan. Tenisice su stvorene za uživanje', zaključio je.