omiljena obuća

Vječni modeli: Ovo su tenisice koje se trenutno najviše traže i nose

25.11.2023 u 20:28

Bionic
Reading

Osim sambica, kojima ne pada popularnost, Adidas nam donosi još tri hit modela, a tu su i neki pomalo iznenađujući trendovi

Zaluđenost modnog svijeta tenisicama i dalje ne jenjava. Dapače, čak i najnoviji modeli slavnih brendova, koji nisu ni stigli steći popularnost, u svega nekoliko sati nestaju s polica. No u općoj pomami za novim parom ove udobne obuće izdvojili smo hit modele koji su se uspjeli nametnuti kao najpoželjniji ove jeseni.

Adidasove sambice bile su apsolutni hit prošle sezone, a zalihe su nestajale širom svijeta te je bilo vrlo izazovno doći do svog para. Sličnu pomutnju izazivaju i ove sezone, no sada imaju konkurenciju u nekim nekonvencionalnim stilovima poput Salomonovih modela ili pomalo iznenađujućeg trenda nošenja avangardnih tenisica Onitsuka Tigera.

Adidas Samba u klasičnom dizajnu

Sambice su osvojile svijet u bijeloj i crnoj boji pa iako je u međuvremenu u prodaju došla nekolicina efektnih modela u raznim nijansama, klasični dizajn ostaje najpopularniji.

Ove svestrane tenisice postale su sastavni dio lookova slavnih više nego ijedne druge, osvojivši srca Kaije Gerber, Katie Holmes, Belle Hadid, Kendall Jenner, Hailey Bieber i mnogih drugih.

Adidasove tenisice u srebrnim tonovima

U skladu s popularnosti nošenja metalik sjaja, stiže nam i hit alternativa klasičnim sambicama - potpuno srebrne tenisice koje će podići baš svaki stajling.

Riječ je o suradnji sportskog diva s dizajnericom Grace Wales Bonner te dolazi u retrocore stilu s izraženim jezikom preko vezica.

Onitsuka Tiger - Mexico 66

Mexico 66 Onitsuka Tigera utjelovljuje model koji je star više od 55 godina, kreiran posebno za Olimpijske igre u Meksiku 1968., te je njegov dizajn inspiriran upravo modelima iz 60-ih, no s relevantnim aktualnim izmjenama.

Žuta je boja koju bira većina ljubiteljica ovih tenisica, no kombinacije su brojne; sve s karakterističnim trakama japanskog brenda utemeljenog 1949. godine.

Nikeove nogometne tenisice

Tzv. blokecore ili footballcore sve je prisutniji na modnoj sceni, a razlog leži u velikoj popularnosti nedavno završenog Svjetskog nogometnog prvenstva za žene, koje je imalo i snažan estetski utjecaj.

Od nošenja klasičnih tenisica za nogomet na betonu do ekstravagantnih dnevnih kombinacija s mulama nalik kopačkama u prvom planu, ovaj trend ne poznaje granice. S obzirom na to da ga obožava i trendseterica Hailey Bieber, nema sumnje da će mu popularnost samo rasti.

Šarene Adidas Gazelle

Popularni pjevač Harry Styles, uz Gucci i Adidas, najzaslužniji je za slavu ovog modela koji će u sezoni jesen/zima 2023./2024. dominirati u žutoj, zelenoj, ružičastoj i plavoj boji.

Salomon

Planinska ili gorpcore estetika inkorporirana je u street style na najsofisticiraniji mogući način: kombiniranjem s nesportskom odjećom.

'Teorija pogrešnih cipela' postala je omiljeni stilski trik insajdera, uzdižući Salomonove tenisice u status saveznika za kombiniranje s romantičnim haljinama ili suknjama u boho stilu. Svestranost tih tenisica leži u širokoj paleti boja, potpomognutoj funkcionalnim izgledom te udobnim i praktičnim dizajnom.

  • +4
Salomonove tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Salomon Promo

Adidas Campus

Ako postoji neka karakteristika koja jasno definira generaciju Z, to je njihova hrabrost u stiliziranju outfita koji ne poznaju stereotipe, pa nimalo ne čudi to što se generacija TikToka zaljubila u Adidas Campus.

U skladu sa skejterskom estetikom, ovaj iznimno nostalgičan i urban model dostupan je u brojnim bojama, a zelena je favorit.

Vensice sa šahovnicom

Vans Slip On sa šahovnicom omiljene su Dakoti Johnson i Emily Ratajkowski, kao i milenijalcima. Na prvi pogled šahovnica može ostaviti dojam da je teška za kombiniranje, ali upravo suprotno: mogućim kombinacija nema kraja.

Za elegantniji look dovoljne su hlače u neutralnoj boji i bijela majica, a za ležerniji stil sparite ih s tajicama i topom.

Tenisice za trčanje

Od sve popularnijih modela brenda On, koji nose dobro upućeni u najnovije trendove, preko Asics Gel NYC, omiljenih tenisica Hailey Bieber, do neodoljivih srebrnih Nike Air Max 95 - tenisicama za trčanje ne možete pogriješiti, a toliko su udobne da ćete ih poželjeti nositi u svim prigodama.