kratko i dugo

Vrlo laskavo: Ovo je trendi frizura za 2023. koja pristaje baš svakome

31.01.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Za malu promjenu i osvježen izgled uvijek je dobro vrijeme, a ako želite igrati na sigurno s jednom frizurom, koja će prema predviđanjima beauty stručnjaka biti hit ove godine, sigurno nećete pogriješiti Leptir frizura savršena je za sve koje priželjkuju cool izgled boba, ali se boje ošišati kosu

Kratka ili duga kosa? Od sada se više ne morate birati, jer vjerojatno najmodernija frizura za 2023. koja nosi naziv leptir frizura, spaja dvije frizure u jednu i uz to daje volumen baš svakom tipu kose. S ovom frizurom gusta kosa dobiva više zamaha zahvaljujući slojevitom šišanju, fina kosa izgleda duboko voluminozno, a kovrče izgledaju živahno. Nije ni čudo da slavne dame poput Belle Hadid, Emily Ratajkowski i Jennifer Lopez nose nedvojbeno najsvestraniju i najlaskaviju frizuru svih vremena.

Leptir frizura - trendi frizura za 2023. koja pristaje svima

'Šišanje je nadahnuto frizurama iz 90-ih. Gornji sloj kose i pramenovi oko lica vrlo su slojeviti. Najkraći pramenovi završavaju točno ispod brade, ali se mogu ošišati i kraće dok donji sloj kose ostaje dug', objašnjava frizerka Julia Dieck, frizerka i vlasnica salona u Hamburgu.

'Ako učvrstite donje slojeve kose i oblikujete slojeviti gornji dio kose, izgleda kao da imate bob ili kratku frizuru - ovisno o tome koliko je kratko ošišana gornja kosa - a još uvijek imate dugu kosu,' objašnjava ova beauty stručnjakinja. Stražnji dio kose kod leptir frizure ostaje dugačak. Ovisno o raspoloženju, možete nositi kratku kosu ili nositi punu, dulju kosu.

Kome pristaje leptir frizura?

Baš svakome! Ovisno o duljini najkraćih slojeva, ovaj oblik kose laska svakom obliku lica i prije svega pristaje svakoj strukturi kose. Za ovu frizuru duga, gusta kosa posebno je prikladna, jer slojevi uklanjaju težinu kose, što je čini lepršavijom. S ovom frizurom lakše se može feniranjem oblikovati trendi valovi u kosu. Ali leptir frizura također je izvrsna opcija za tanku kosu, a ako se dobro oblikuje kosa s ovom frizurom dobiva više volumena. No, valja biti oprezan jer stepenasto šišanje, ako je prenaglašeno, može dodatno prorijediti kosu. Leptir frizura idealna je i za kovrče. Slojevito šišanje daje kosi sjaj i osigurava da se kovrče lijepo uvijaju i da prirodni volumen koji kovrčava kosa obično ima bude ravnomjerno raspoređen.

Kako oblikovati leptir frizuru?

Kako biste stvorili iluziju kratke frizure, možete jednostavno pričvrstiti kosu na potiljku modernom kopčom. No, otvorena varijanta s pramenovima prema van posebno je popularna. Za oblikovanje najbolje je na vlažnu kosu raspršiti izdašnu količine proizvoda za učvršćivanje, a zatim je osušiti velikom okruglom četkom. Za ležerno padanje pramenova prema van, svaki pramen pojedinačno treba brzo osušiti sušilom i to s hladnijim zrakom nakon što okruglom četkom dođete do vrha. Tako će se fiksirate lepršavost u kosi, a taj volumen potrajat će do sljedećeg pranja.