KORISNI TRIKOVI

Vrijeme je da vaša kupaonica zablista: Kako brzo i jednostavno očistiti umivaonik i slavinu

13.09.2021 u 12:45

Bionic
Reading

Umivaonik je, uz tuš ili kadu, neizostavan dio kupaonskog interijera - među prvima ga uočavamo pri ulasku u taj prostor te zahtijeva redovito održavanje

Kupaonica zahtijeva redovito čišćenje, a među najuočljivijim dijelovima svakako su umivaonik i slavina jer su uvijek na udaru dosadnih nakupina kamenca.

Kako očistiti umivaonik:

Na umivaoniku najbrže uočavamo mrlje, nakupine kamenca, prašinu, ostatke sapuna i slične nečistoće te ako nije besprijekorno čist, u konačnici može narušiti sliku cijele kupaonice.

Umivaonik nije težak za održavanje, naravno ako to redovito radimo, no ako ga zanemarimo, morat ćemo poprilično zasukati rukave!

Ako niste ljubitelj kupovnih sredstava za čišćenje, vaš umivaonik bit će blistavo čist nakon što ga očistite mješavinom octa i vode (omjer: šalica octa na šalicu vode). Kako biste se riješili tvrdokorne prljavštine, izribajte umivaonik u kupaonici blago abrazivnim sredstvom za čišćenje ili učinkovitom pastom od sode bikarbone i vode.

Univerzalni bijeli ocat sjajan je i u borbi protiv nakupina sapuna pa i njime izribajte umivaonik. I savjet za kraj: kako bi dulje ostao čist, nakon svakog korištenja umivaonik prebrišite suhom krpom.

Kako očistiti slavinu:

Prilikom čišćenja izbjegavajte ribanje četkicama s tvrdom dlakom ili abrazivnim spužvama jer bi to moglo oštetiti završnu obradu slavine. Nakon čišćenja površine obrišite je čistom i suhom krpom kako biste ublažili sjaj i spriječili pojavu vodenih mrlja. Za tvrdokorne naslage koristite otopinu od šalice octa na šalicu vode, a prljavštinu na rubovima slavine nježno očistite četkicom za zube. Mala količina sode bikarbone s nekoliko kapi vode također može pomoći očistiti tvrdokorne mrlje ili nakupine oko slavine.

Savjet za kraj: namočite krpu u mješavinu octa i vode u istom omjeru pa krpu omotajte oko slavine. Ostavite tako nekoliko sati ili preko noći i kamenac će nestati brzinom svjetlosti. Ako je potrebno, ostatke sastružite starom četkicom za zube.