SAVJETI zlata vrijedni

Zaboravite na ribanje i uštedite vrijeme: Ovi trikovi za čišćenje su odlični

21.08.2021 u 17:29

Bionic
Reading

Od uklanjanja tvrdokornih mrlja u kupaonici do rešetki iz pećnice, ovi trikovi za čišćenje će vas oduševiti

Proljetna sezona je na vrhuncu, a s njom i sezona čišćenja. Sve ono što smo odgađali tijekom zimskih mjeseci sada je došlo na red – rešetke iz pećnice s ostacima pečenja, madraci puni prašine, perilice za suđe i tvrdokorne mrlje na WC školjci.

Nadahnuće za čišćenje mnogi su potražili na društvenim mrežama pa je tako #SpringCleaning (proljetno čišćenje) jedan od glavnih trendova na TikToku.

Neka rešetke iz pećnice zablistaju

Ovaj trik sigurno će vas obradovati. Zaboravite na mukotrpno ribanje limova za pečenje i rešetki iz pećnice. Jednostavno ih zamotajte u aluminijsku foliju, stavite u kadu i potopite vodom na dva sata i dodajte tabletu za strojno pranje posuđa. Kemijska reakcija između folije i tablete uklonit će sve mrlje.

Uklonite neugodan miris iz starog madraca

Ako vaš madrac vapi za čišćenjem, te ima neugodan miris, ovo je rješenje. Madrac poprskajte bijelim octom, a zatim ga pospite sodom bikarbonom. Ostavite na 15 minuta, a zatim dobro usišite. Međutim, ovaj trik pali samo ako imate stari madrac. Natalie Armstrong, stručnjakinja za krevete i madrace britanskog brenda Sealy UK, napominje kako novi madraci prirodno stvaraju čisto i zdravo okruženje za spavanje odbijajući bakterije.

Proljetno čišćenje perilice za suđe

Kada ste zadnji put očistili perilicu za suđe? Ako se ne možete sjetiti, vrijeme je da se bacite na posao. Izvadite donji stalak iz perilice, zatim sve dijelove s dna te ih operite u sudoperu. Rubne dijelove perilice očistite nekim univerzalnim sredstvom za čišćenje, a perilicu nakon toga uključite na program pranja s čašom octa. Zatim ponovite još jedno pranje sodom bikarbonom posutom po donjem dijelu perilice posuđa.

@thehartigfam

Giving 1 task for 30 days to Spring Clean your home & making cleaning fun✨ ##letsdoit ##springcleaning

♬ Foot X Stop X Boom - Kuya Magik

Riješite se gadnih mrlja na WC školjci

Kako bi vaša zahodska školjka konačno zablistala, sve što trebate je sprej za čišćenje, četka za WC, gumene rukavice i kame plovućac. Školjku prvo poprskajte sprejom i ostavite da odstoji 15 minuta, zatim izribajte četkom i isperite. Navucite rukavice i preostale mrlje istrljate kamenom plovućcem. Kako navodi Hunter, web stranica za uređenje doma, zahodsku školjku nećete tako oštetiti jer je kamen kamen plovućac tvrđi od većine mineralnih naslaga i mrlja koji se obično nalaze na zahodima, ali mekši od porculana, pa predstavlja odlično sredstvo čišćenja.